Skip to content
Inici » VIATGE A NÀPOLS, POMPEIA, HERCULÀ, PAESTUM I LA COSTA AMALFITANA.

VIATGE A NÀPOLS, POMPEIA, HERCULÀ, PAESTUM I LA COSTA AMALFITANA.

SOTA LES CENDRES DEL VOLCÀ

Professor que acompanya: Carles Buenacasa

 • 1r torn: del 5 al 10 de març de 2022
 • 2n torn: del 10 al 15 de març de 2022

Les ciutats enterrades pel Vesuvi ens traslladen a l’època antiga, amb els carrerons empedrats d’Herculà, o l’Amfiteatre de Pompeia. Nàpols guarda en el Museu arqueològic moltes de les peces que s’han pogut rescatar, mentre a Paestum s’erigeix un dels temples grecs més antics i millor conservats de la magna Grècia, que va ser santuari d’Era. 
Podrem combinar el passat arqueològic grec i romà amb la bellesa escarpada de la Costa Amalfitana.

Volarem amb la companyia Vueling
Barcelona-Roma 09.35-11.25 h
Nàpols-Barcelona 22.05-00.05 + 1

1r dia

En arribar a la ciutat de Roma, un autocar privat ens conduirà fins a la ciutat de Nàpols que serà en centre neuràlgic del nostre viatge per la Campània. Ens allotjarem al Gran Hotel Oriente ****ubicat al ple centre.

Deixarem les maletes i aprofitarem la tarda per entrar en contacte amb aquesta ciutat tan intensa. Passejarem per els espais més emblemàtics: la Plaça del Plebiscit, la Galeria Umberto i el Teatro San Carlo.
En acabar el recorregut, podrem degustar una fantàstica pizza en un típic local napolità acompanyat d’un bon vi.

2n dia 

Sortirem de bon matí cap a Herculà. L’antiga població d’Herculà, va patir la mateixa sort que la ciutat de Pompeia, l’any 79 va quedar enterrada per l’erupció del Vesuvi. Cases, termes i tavernes estan conservades de manera impecable.
En la majoria dels edificis es conserven les dues plantes intactes i a l’interior d’alguns és possible contemplar els preciosos frescos i mosaics que deixen constància del luxe que envoltava la ciutat abans de la gran catàstrofe.
Durant la tarda dirigirem les nostres passes fins a Oplontis, antiga estació termal i visitarem la fastuosa vil·la Popea. Construïda per Neró per a la seva segona esposa Popea Sabina, la vil·la presenta unes dimensions extraordinàries de gairebé 30 estances descobertes fins a l’actualitat i un enorme jardí. Hi destaquen les seves delicades pintures les quals, gràcies al seu perfecte estat de conservació (arriben a cobrir l’alçada de tot el pis) són considerades entre les millors del món romà.

3r dia

De bon matí deixarem Nàpols i ens dirigirem fins a la ciutat enterrada per les cendres més coneguda de totes, Pompeia.  L’any 79, el Vesuvi va patir una erupció i va quedar enterrada sota la lava. Aquest fet ha permès conservar les cases i els monuments en magnífic estat, contemplarem des de cases senyorials fins a habitatges humils, tavernes, termes o teatres. Hi destaquen les impressionants vil·les patrícies com la Casa Vetti o la Vil·la dels misteris

Després de dinar tornarem a Nàpols i visitarem l’església de Santa Chiara que és el centre gòtic més important de la ciutat i conté uns fantàstics claustres.

4t dia

Dedicarem la jornada a visitar uns els llocs més impressionants de la Campània: Paestum. em El recinte arqueològic de Paestum està compost per tres temples dòrics dedicats a Ceres, Neptú i Heraconstruïts en els segles VI i V a. J.C i tots tres estan orientats a l’est i és  el capvespre la millor hora per contemplar-los. Es conserva també el fòrum  i l’amfiteatrede la ciutat romana. 

La ciutat es desplega davant nostre a través de les seves cases amb mosaics d’opus signinum, la gran plaça del fòrum, els comicis, el buleuteri, un petit odeó i un amfiteatre. A continuació, culminarem la nostra visita amb el Museu Arqueològic, que conserva algunes de les peces arqueològiques més importants de la Magna Grècia, com és el cas dels frescos de la Tomba del saltador (s. V aC).

5è dia

Dedicarem la jornada a recórrer la bella costa amalfitana. Visitarem la coneguda població d’Amalfi, la catedral de la qual sorgeix de manera escenogràfica sobre una alta escalinata.

La costa amalfitana, per la seva singularitat, va ser declarada l’any 1997 per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.

6è dia

Durant el matí tindrem l‘ocasió de visitar un dels museus més importants del món, el Museu Arqueològic en el qual es troba la riquíssima col·lecció d’art grecoromà provinent de Pompeia i Herculà. Tots els objectes, el mobiliari, les escultures, els deus als qui adoraven, les fonts dels jardins, els mosaics…

Després de dinar disposarem de temps lliure per acabar de gaudir d’aquesta esplèndida ciutat i a l’hora indicada ens dirigirem cap a l’aeroport de Nàpols per agafar el vol de la companyia  Vueling en direcció a Barcelona.   

Nàpols-Barcelona 22.05-00.05 + 1

Preu per persona en habitació doble: 

1.780 € alumne ESHAB

1.880 € no alumne

Suplement habitació doble d’ús individual: 290€

 • Bitllet avió amb la companyia VUELING
 • Trasllats aeroport-hotel-aeroport
 • Autocar privat en tot el recorregut
 • El Dr. en història antiga Carles Buenacasa, especialista en l’antiga Roma acompanya en tot el recorregut
 • Guia local de parla hispana
 • Estada de cinc nits al Gran Hotel Oriente **** a Nàpols en habitació doble amb esmorzar
 • Un sopar i cinc dinars en restaurants seleccionats
 • Entrades a tots els monuments
 • Assegurança de viatge i de cancel·lació
 • Dossier de viatge per a l’alumne
 • Receptors per l’alumne

Per reservar plaça heu d’abonar la quantitat de 600€ abans del 15 de desembre de 2021 a la mateixa Escola o bé a través d’una transferència al:

ES25-2100-3130-77-2100681568

La resta de l’import l’haureu de fer efectiu abans del 4 de febrer  de 2022