Skip to content
Inici » PRIMAVERA A L’EMILIA ROMAGNA, PARMA, FERRARA, RAVENNA I BOLONYA

PRIMAVERA A L’EMILIA ROMAGNA, PARMA, FERRARA, RAVENNA I BOLONYA

Viatge a Emilia Romagna
Viatge a Emilia Romagna

1r TORN: DEL 8 AL 13 MAIG 2022

Acompanyen: Laura i Mònica Benguerel

2n TORN: DEL 14 AL 19 MAIG 2022

Acompanyen: Carmina Vivas i Mònica Benguerel

L’Emilia Romagna està situada a la costa nord de l’Adriàtic i ofereix al visitant un extraordinari recorregut artístic. Parma conté la Galeria Nacional i el Teatre Farnese, Ferrara ha estat declarada patrimoni de la humanitat i Ravenna, que va ser centre del primer cristianisme conserva construccions decorades amb mosaics bizantins espectaculars: Sant Vital, el Mausoleu de Gal·la Placídia, Sant Apol·linar el Nou… i molt més.  

Bolonya, capital universitària de gran vitalitat, ens espera. 

Piazza Duomo a Parma
Piazza Duomo a Parma

1r dia

Barcelona-Bolonya-Parma  (19,25-21,05)

Un cop arribats a la ciutat de Bolonya, un autocar privat ens conduirà fins a la ciutat de Parma on ens allotjarem al Novotel Parma Centre ****.

Soparem en un restaurant seleccionat 

Allotjament a l’hotel

2n dia

Parma
Dedicarem el dia a visitar la interessantíssima ciutat de Parma. És una de les ciutats més boniques i desconegudes d’Itàlia. Es tracta d’una població no massa gran, però conté un patrimoni artístic de primer ordre, que va estar en mans de les famílies d’Este i Visconti i més tard dels Farnese, fins a la unificació d’Itàlia.
No és només una ciutat en la qual l’art és el protagonista sinó que la gastronomia hi té un paper destacat: el parmesano i el prosciutto en són protagonistes.

Iniciarem el recorregut  i visitarem la plaça del Duomo que conté la catedral de la ciutat, d’època romànica, i l’impressionant Baptisteri decorat amb relleus laterals i  frescos del s. XIII d’influència bizantina. 

Darrere la plaça del Duomo s’hi troba l’església de Sant Giovanni Evangelista. La cúpula està decorada amb pintura al fresc de Corregio a inicis del s. XVI.   

Dinarem en un restaurant recomanat 

Durant la tarda seguirem el nostre recorregut i visitarem una de les construccions més emblemàtiques i fascinants de la ciutat: el Teatre Farnese.  Va ser construït dins del Palazzo della Pilotta i tot ell és de fusta i va esdevenir el primer teatre amb escenari mòbil d’Europa.  

I per acabar ens aproparem fins a la històrica Farmàcia de San Giovanni que presenta sales decorades al fresc del s. XVI, mobiliari d’època i vasos antics de farmàcia.

Resta de la tarda lliure

Sopar lliure i allotjament a l’hotel

3r dia

Parma-Ravenna-Parma

Ens dirigirem amb l’autocar a una de les ciutats històriques més rellevants del  nord d’Itàlia i  situada a la vora del mar Adriàtic: Ravenna

El centre de la ciutat és ric en palaus importants i sobretot d’esglésies  d’època bizantina.  Visitarem les basíliques de Sant VitalSant Apolinar il Nuovo i el baptisteri Neoniano, un conjunt excepcional d’edificis bizantins amb impressionants decoracions amb mosaics. Molt a prop s’hi troba el Mausoleu de la Gal·la Placídia, aixecat al s. V, de creu llatina i també presenta esplèndids mosaics. 

Dinarem en un restaurant recomanat i continuarem la visita amb l’església de Sant Apollinar in classe, ubicada als afores de la ciutat i construïda també al s. V. 

Després d’aquesta intensa jornada, tornarem a Parma.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel

4t dia

Parma 

Dedicarem el matí a visitar la gran Pinacoteca de la ciutat, La Galleria Nazionale que recull obra de l’escola de l’Emilia Romagna, italiana i estrangera. Hi trobarem autors de la talla de Fra Angelico, Leonardo (un esbòs), Bronzino, Tintoretto, Correggio, Parmigianino, El Greco, Brughel, van Dyck…

Dinarem en un restaurant seleccionat

Disposarem de la tarda lliure, per poder gaudir d’aquesta bonica ciutat i poder triar productes locals en les botigues d’alimentació gurmet.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel 

5è dia

Parma-Ferrara-Parma 

Va ser durant el s. XIV i XV que aquesta ciutat va gaudir del més gran reconeixement artístic. 

Hi destaca una immensa fortalesa, el Castell d’Este de planta quadrada amb torres defensives laterals i rodejat d’un gran fossat d’aigua. Però molt més bonic és el Duomo construït entre els segles XII i XIV sobre l’actual Plaça Trento i Trieste i presenta una façana de marbre i mostra un pòrtic avançat coronat per una escultura gòtica de la Verge Maria. 

Dinarem en un restaurant seleccionat

Recorrerem els carrers de Ferrara i descobrirem els antics palaus que avui es conserven magníficament,  com  l’anomenada Palazzina di Marfisa  que és un bon exemple de residència senyorial del s. XVI rodejada de jardins i el Palazzo di Schifanoia que va ser construït també per a la família d’Este. 

Tornarem cap a Parma.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel 

6è dia

Parma-Bolonya-Barcelona

Dedicarem el darrer dia del nostre viatge a conèixer la capital de l’Emilia Romagna: Bolonya

És una ciutat que conserva en el centre històric l’aspecte medieval de carrers llargs i estrets rodejats de cases de maó. 

Passejarem pel centre històric i descobrirem la Piazza Maggiore,  la coneguda Font del Neptú, obra de Giambologna i la basílica de San Petronio del s. XIV, que mostra una façana exterior inacabada. 

Molt a prop neix la Via Pescherie Vecchie, de les més concorregudes,  ja que es tracta d’un carrer estret i sinuós que és un mercat de menjar a l’aire lliure on agafarem gana veient les esplèndides parades.

Dinarem en un restaurant recomanat

Poder el símbol de la ciutat són les dues torres, la Garisenda que creix inclinada i la torre degli Asinelli, a la qual es pot accedir i pujar els 498 graons per gaudir de la millor panoràmica de la ciutat.   

A l’hora indicada, l’autocar ens conduirà fins a l’aeroport per volar cap a Barcelona.  

Bolonya-Barcelona (21,50h – 23, 35h)

Preu per persona en habitació doble:  

1585€ alumne ESHAB

1685€ no alumne

Suplement habitació doble d’ús individual: 310€

  • Bitllet avió amb la companyia Vueling Barcelona-Bolognia/ Bolognia-Barcelona
  • Trasllats hotel-aeroport
  • Autocar privat durant el viatge
  • Laura i Mònica Benguerel acompanyen en tot el recorregut
  • Estada de cinc nits a l’Novotel Parma centre **** en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble
  • Sopar primera nit i cinc dinars en restaurants seleccionats
  • Entrades a totes les visites
  • Receptors per cada viatger
  • Dossier per cada viatger
  • Assegurança de viatge i de cancel·lació

Per reservar plaça heu d’abonar la quantitat de 400€

1r grup abans del 23 de febrer

2n grup abans del 30 de febrer

A la mateixa Escola o bé a:

ES25-2100-3130-77-2100681568