Skip to content
Inici » GRANADA I L’ESPLÈNDID PASSAT ÀRAB

GRANADA I L’ESPLÈNDID PASSAT ÀRAB

Viatge a Granada
Viatge a Granada

DEL 20 AL 24 DE SETEMBRE

Et vols deixar seduir, sota el sol de finals d’estiu, per l’encís àrab-oriental de la ciutat de Granada?

Visitarem els seus emplaçaments històrics: l’Alhambra, els jardins del Generalife, la catedral,  el Palau de Cales V. Passejarem pel barri de l’Albaicín amb els seus carrerons moriscos i medievals i assaborirem unes bones tapes.

Ens hi acompanyes?

Dilluns 20 de setembre

A l’hora indicada, agafarem el tren AVE des de Barcelona en direcció a Granada

Ens allotjarem a lhotel Casa de la Trinidad **** ubicat en ple centre històric a poques passes de la catedral.

Deixarem l’equipatge a l’hotel.

Durant la tarda, visitarem la catedral i la capella reial, la Madraza i l’Alcaiceria :

La construcció de la catedral va ser encarregada l’any 1505 per ordre d’Isabel la catòlica després de la conquesta de la ciutat en el lloc on hi havia antigament una mesquita.
Els arquitectes varen ser Enrique Egas i Diego Siloé, que li va donar l’aire renaixentista. L’interior està estructurat per cinc naus i capelles laterals. Les escultures de la façana són obra de l’escultor granadí Alonso Cano.

Annexa a la catedral, s’hi troba la capella reial, mausoleu dels reis catòlics on hi ha també els sepulcres de Joana I , dita la Loca i el seu espòs, Felip I de Castella, el Hermoso .

La Madraza de Granada va ser la primera de Granada i fou inaugurada l’any 1349 pel rei nassarita Yusuf I. En l’actualitat aquest palau pertany a la Universitat de Granada, dedicant-se gairebé tot l’edifici a activitats culturals.

L’Alcaiceria de Granada era l’antic mercat àrab, un entramat de carrers estrets on es fabricava i venia la seda. S’estenia des de Plaza Nueva fins a la plaça Bib-Rambla, en el nucli de la medina islàmica.

Finalitzarem el passeig a la Plaza Nueva, de configuració allargada i que presenta construccions nobles.

Soparem en un restaurant recomanat i allotjament a l’hotel

Dimarts 21 de setembre

Dedicarem el matí a visitar l’Alhambra. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat l’any 1984, és el més bonic i millor conservat palau àrab del món i segurament el monument espanyol més conegut i valorat. Està formada principalment pels Jardins del Generalife, els Palaus Nassarites i la Alcazaba, de construcció àrab. D’època cristiana trobem el palau de Carles V i l’església de Santa Maria, construïda sobre l’antiga mesquita.

Els Palaus Nassarites estan agrupats de manera irregular i les diferents estances es comuniquen entre si per patis o bé galeries. Des de qualsevol punt de la ciutat, es contempla la silueta en forma de vaixell d’un monument que des de fa dotze segles constitueix l’emblema de Granada.

L’Alhambra ha estat ciutat palatina, palau de reis i fortalesa, tot en un. El conjunt és una construcció sorprenent: no té façana principal, ni centre, ni un eix determinat. Edificis, torres, palaus, patis i jardins es van succeint de forma natural, com si la propia vida dels seus habitants l’hagués anat dissenyant. Després d’aquesta interessantíssima visita dinarem i reprendrem forces en un restaurant recomanat.

Tarda lliure.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Dimecres 22 de setembre

Dedicarem el dia a conèixer una ciutat propera plena d’encant: Antequera

Antequera s’estén pel vessant d’un turó als peus de la Serra del Torcal. És una ciutat d’origen romana i durant l’època musulmana va partir una important transformació. D’aquest període hi destaca l’Alcazaba, fortalesa que domina la ciutat i va ser construïda en defensa de l’assetjament cristià al s. XIII.

Visitarem també la Col·legiata de Santa Maria d’època renaixentista, passejarem pels seus carrers empedrats de cases blanques. Hi destaquen dues importants places, la Plaza de San Sebastian i la del Portichuelo.

Dinarem en un restaurant recomanat

Tornada a Granada

Sopar lliure i allotjament a l’hotel

Dijous 23 de setembre

Visitarem el barri més conegut de la ciutat, el Albaicín. L’any 1994 va ser declarat  Patrimoni de la Humanitat. Està situat al Nord de l’Alhambra i es creu que és d’origen romà. És un barri de cases emblanquinades de blanc que creixen al voltant de patis enjardinats,  cármenes. Ens aturarem al mirador de Sant Nicolàs, per admirar una de les panoràmiques més boniques de l’Alhambra.

El barri és d’origen musulmà i aleshores, la ciutat baixava des de Sant Nicolàs fins al riu Darro i presentava magnífiques mansions i esplèndids banys públics com els del Bañuelo que visitarem. Es tracta d’una construcció del s. XI i es pot assegurar que són els banys àrabs més antics i més ben conservats de la península.

Baixant visitarem la Casa Chapiz que va pertànyer a musulmans que es van convertir al cristianisme. Val la pena visitar el jardí i els dos patis des dels quals s’albira  l’Albaicin i l’Alhambra.

Dinarem en un restaurant recomanat

Durant la tarda visitarem la Casa de Zafra, Centro de interpretación del Albaicín. Es tracta d’un habitatge nassarita, que representa un molt bon exemple de com van anar evolucionant les construccions privades nassarites enfront l’avanç cristià durant el s. XV.

Resta de la tarda lliure

Sopar lliure i allotjament a l’hotel

Divendres 24 de setembre

A l’hora convinguda agafarem l’AVE de tornada a Barcelona (horari pendent de confirmació).

Arribada a Barcelona

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE:

Preu alumne ESHAB: 1260€

Preu no alumne: 1300€

Sup. hab doble d´us individual: 200€

EL PREU INCLOU:

Bitllet AVE Barcelona-Granada-Barcelona

Bitllet AVE Granada-Antequera-Granada

Allotjament de quatre nits a l’Hotel Casa de la Trinidad ****  ubicat al centre de la ciutat en règim d’allotjament i esmorzar

Visites guiades detallades a l’itinerari

Algun desplaçament urbà en bus públic

Dossier informatiu per l’alumne/a

Entrades a totes les visites

Un sopar i tres dinars en restaurants seleccionats

Radioguies pels alumnes.

Per formalitzar-la,  cal realitzar el pagament de 300€ a l’escola o bé al nostre compte:

ES25-2100-3130-77-2100681568

La resta del pagament, abans del 3 de setembre de 2021