Skip to content
Inici » D’ATENES A CRETA, LA GRAN AVENTURA DEL VIATGE DE TESEU

D’ATENES A CRETA, LA GRAN AVENTURA DEL VIATGE DE TESEU

Knossos

Amb Carles Buenacasa

17 al 25 de setembre de 2022

Viatjar per Grècia ens ofereix la possibilitat de retrobar-nos amb el nostre passat històric i mític. La nostra primera etapa del viatge és l’Atenes de Fídies i de la democràcia, coronada encara avui dia per les restes monumentals de la imponent Acròpolis de marbre. Des d’aquí, igual com ja va fer el príncep atenès Teseu segles enrere, ens adreçarem vers Creta, illa famosa per ser la seu del laberint del Minotaure, pels seus fabulosos palaus minoics, per la delicadesa arquitectònica de les seves ciutats venecianes i per la bellesa natural de les seves platges.

Volarem amb la companyia AEGEAN AIRLINES

 • 17/09/22 Barcelona-Atenes 11.25-15.15 h
 • 19/09/22 Atenes-Heraklion  19.35-20.25 h
 • 25/09/22 Heraklion-Atenes  06.25-07.15 h
 • 25/09/22 Atenes-Barcelona  08.20-10.35 h

1r dia

En arribar a la ciutat d’Atenes, un autocar privat ens conduirà fins a l’hotel d’Atenes situat al centre de la ciutat i ben a la vora dels monuments més famosos d’Atenes. Ens allotjarem a l’Hotel Niche **** ubicat al ple centre.

Deixarem les maletes i aprofitarem la tarda per entrar en contacte amb aquesta ciutat fent una passejada pel popular barri de Plaka. Pel camí, veurem, en passar, l’arc d’Adrià (s. II), erigit per a celebrar la visita d’aquest emperador, i el temple de Zeus Olímpic (s. II), dotat amb columnes de 17 m, les més altes del món clàssic, que veurem des de fora.

2n dia

Després d’esmorzar, farem la visita de les restes monumentals més importants de l’Atenes clàssica: l’Acròpolis (s. VI aC). Ubicada al cim d’un dels turons que envoltaven la ciutat, el seu únic accés fou el constituït pels propileus, una porta monumental obra de Mnesicles, al costat de la qual hi ha el magnífic temple d’Atenea Niké, construït en commemoració de la victòria grega a Salamina en contra dels perses. Un cop a dins, ens esperen dos monuments de gran bellesa arquitectònica: l’Erecteion, dedicat a Posidó i al primer rei d’Atenes, i el Partenó, el santuari més important de la ciutat, llar de la deessa Pal·les Atenea. Acabarem les visites del matí al Nou Museu de l’Acròpolis, on entre altres meravelles, podrem contemplar els marbres del Partenó.

A la tarda, continuarem coneixent l’esplendor de l’Atenes clàssica visitant l’àgora grega, l’epicentre del poder polític, presidida pel temple d’Hefest, i on podrem passejar entre les restes del buleuteri (l’edifici per a les reunions del consell municipal atenès), el tholos (construcció destinada a acollir el culte a Teseu) i el reconstruït Pòrtic d’Àtal, que al seu interior acull el petit museu de l’àgora.

3r dia

En el nostre darrer dia a Atenes, després d’esmorzar, ens adreçarem vers el Museu Arqueològic d’Atenes, on gaudirem de les col·leccions més importants del país, especialment, d’època micènica (la copa de Nèstor o la màscara d’Agamèmnon) i clàssica (cas de l’estàtua de bronze de Zeus o la reproducció de l’Atenea Parthenos). Un cop feta aquesta visita, anirem a dinar i, a la tarda, ens dirigirem vers l’aeroport per agafar l’avió que ens durà a Creta.

En arribar a Heraklion, trasllat fins al GDM Meganon Hotel *****, que serà la nostra base d’operacions durant tota l’estada a l’ illa.

4t dia

El dia d’avui el dedicarem a conèixer millor Heràklion, la ciutat més gran de Creta i la que té una història complexa i fascinant. Fou conquerida per àrabs, venecians i otomans i, per això, conté monuments que corresponen a tots aquests períodes. Pel matí, ens atansarem al Museu Arqueològic, un dels més importants de tota Grècia. Conté tresors únics de la civilització minoica procedents de Cnossos, Festos, Màl·lia i d’altres recintes palatins insulars, que abasten una cronologia de més o menys 5.000 anys. Entre ells, destaca una bonica col·lecció de l’exclusiva ceràmica de Kamares, una de les primeres vaixelles de luxe que es van comercialitzar a l’Egeu.

Després de dinar, farem una visita panoràmica pel centre històric d’Heràklion que ens permetrà visitar la fortalesa Koule (s. XVI) i altres monuments associats a l’esplendor medieval de la vila, cas de la Llotja veneciana, la Font Morosini o la Font de la Caritat, d’estil turc. Molt interessant és també l’Església d’Agios Titos (s. X), construïda per l’emperador bizantí Nicèfor Foques com a exvot per una victòria aconseguida sobre els àrabs.

5è dia

Després d’esmorzar, sortirem vers Cnossos, un dels jaciments arqueològics més transcendents, en termes històrics, d’Europa (1900 aC). Segons les llegendes i els mites de la Grècia clàssica, allà estava situat el famós laberint que mantenia tancat i sota estricta supervisió al cruel Minotaure, devorador de verges ateneses. El palau fou excavat i restaurat per Sir Arthur Evans, qui va retornar a les seves parets els elegants i naturalistes frescos que avui dia són coneguts amb els evocadors noms de: “El príncep dels lliris”, “Els dofins del bany de la reina” o “Els grius del saló del tron de Minos”. El palau consistia en una complexa i intricada xarxa de passadissos i de caixes d’escala que s’enrosquen entorn d’un pati central que era utilitzat per a oferir espectacles de braus. Molt impressionants són també els espais d’emmagatzematge, dotats d’àmfores de fins a 3 m d’alçada.

Després de dinar, gaudirem de la resta de la tarda lliure a Heràklion per tal de gaudir, al nostre ritme, de la bellesa de la ciutat.

6è dia

Després d’esmorzar, ens adreçarem vers l’oest de l’illa, on farem algunes visites de gran interès històric. En primer lloc, ens aturarem al monestir d’Arkadi (s. XVI), un dels cenobis ortodoxes més venerats i visitats per pelegrins arreu del món. La seva construcció es troba fortament influenciada pel barroc de la ciutat de Roma i, durant l’època otomana, els seus monjos foren objecte de represàlies pel suport que donaven als guerrillers amagats a les muntanyes circumdants. La següent parada del nostre periple la farem a Rethymnon, ciutat construïda al costat del mar i habitada des de temps minoics. La seva fase d’esplendor coincideix amb la dominació veneciana, període al qual correspon el bonic edifici de la Llotja (avui dia, la Biblioteca Pública), que els turcs van convertir en mesquita afegint-hi un minaret. També resulten d’especial interès la fortalesa veneciana, l’església d’Agia Ekaterini o la casa del Consell, d’estil renaixentista cinquecentesc. Un cop acabada aquestes visites, retornarem a Heràklion.

7è dia

En el dia d’avui visitarem la part més oriental de la regió d’Heràklion, on hi ha el palau de Màl·lia (II mil·lenni aC), la tercera residència minoica més gran de l’illa, construïda en un entorn natural de gran bellesa, vora el mar. Destaca la zona de magatzems, on l’espai està estudiat per optimitzar la distribució i totes les dimensions estan calculades al mil·límetre. A continuació, prosseguirem vers el turístic, però encisador, port d’Agios Nikolaos, des d’on podrem embarcar-nos vers l’illa de Spinalonga, un àrid i estèril illot que fou fortificat pels venecians per a millorar la defensa de la badia d’Elounda. Passejarem per aquest illot i admirarem una de les millors vistes d’aigües cristal·lines que ens ofereix l’Egeu. Un cop acabada aquestes visites, retornarem a Heràklion.

8è dia

En el nostre darrer dia de visites a Creta, ens aproparem a Chanià, l’antiga capital de Creta (en els temps en què els venecians anomenaven “Candia” a tota l’illa), una de les ciutats més boniques i pintoresques de Grècia. Passejarem pels laberíntics carrerons del casc antic, amb les mansions venecianes, les fonts monumentals, les esglésies tan carregades d’art i d’història i, per sobre de tot, les imponents muralles venecianes que resguarden el petit i encisador port de la vila. Allà visitarem, també, el Museu Arqueològic, que acull una gran col·lecció de troballes que abasten des del neolític fins a l’època romana, incloent-hi un ampli ventall epigràfic de textos escrits en els lineals A i B. Un cop acabades aquestes visites, deixarem Chanià per a retornar a Heràklion.

9è dia

El dia d’avui el dedicarem a tornar a casa, amb la maleta i el cap plens dels bons records que, de ben segur, ens haurà deixat aquest viatge!

Preu per persona en habitació doble:

2480€ € alumne ESHAB

2680€ no alumne

Suplement habitació doble d’ús individual: 550€

 • Bitllet avió amb la companyia
 • Trasllats aeroport-hotel-aeroport
 • Autocar privat en el recorregut a Creta
 • El Dr. en història antiga Carles Buenacasa, especialista en l’antiga Grècia acompanya en tot el recorregut
 • Guia local
 • Estada de dues nits a l’Hotel Niche Athenes **** i sis nits al GDM Meganon Hotel ****en habitació doble amb esmorzar
 • Un sopar i set dinars en restaurants seleccionats
 • Entrades a tots els monuments
 • Assegurança de viatge i de cancel·lació
 • Dossier de viatge per a l’alumne
 • Receptors per l’alumne

Per reservar plaça heu d’abonar la quantitat de 900€ abans del 25 de juny de 2022 a la mateixa Escola o bé a través d’una transferència al:

ES25-2100-3130-77-2100681568

La resta de l’import l’haureu de fer efectiu

1r torn abans del 17 d’agost  de 2022 

2n torn abans del 17 de setembre de 2022