Skip to content

CLAUSTRE

Laura Benguerel

Llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Doctorada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat es dedica a la formació d’adults per la Generalitat de Catalunya. Habitualment imparteix conferències i col·labora en tasques de difusió cultural.

Mònica Benguerel

Mònica Benguerel

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva labor professional en el món de l’ensenyament. Des de 1994 coordina l’ESHAB, Escola d’Història de l’Art de Barcelona.

Carles Buenacasa

Doctor en Història Antiga per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en món clàssic i tardoantic i professor al Departament d’Història i Arqueologia de la UB. Des de fa més d’un decenni, compagina les seves activitats docents a la universitat amb la formació d’adults en diverses institucions de difusió cultural per tot Catalunya. A més, és autor de diversos llibres dedicats a l’evolució històrica de l’Imperi romà i a la vida quotidiana dels romans antics.

Gisella Tiberio

Gisella Tiberio

Nascuda a Sicília, va començar a treballar com a guia turística a Sicília. Això li va permetre  descobrir així el seu país natal i els seus tresors. El seu patrimoni cultural únic al Mediterrani ha estat la seva escola de vida i ha determinat la seva orientació professional.

A París es va graduar en Història de l’Art en l’École du Louvre. Ha realitzat traduccions de textos arqueològics italians i de textos sicilians per a la televisió francesa.

A partir del 2004, va elaborar un nou concepte d’aprenentatge de l’italià: Linguarte, l’italià a través de l’art. Des d’aleshores es dedica amb gran èxit a la didàctica de la llengua italiana a través d’aquest mètode immersiu tan suggerent.

Antonio Ontañón

Antonio Ontañón

Doctor en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professor de Teoria de l’Art i del Disseny Contemporanis a l’Escola Massana. Entre les seves publicacions destaca l’assaig Los significados de la ciudad a més a més de col·laboracions en llibres i articles sobre art i disseny.

Alberto Pellegrini

Alberto Pellegrini, llicenciat en Història per la Università di Venezia – Ca’ Foscari, i doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, és professor de la Facultat de Geografia i Història de la UB i membre del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la UB. Els seus camps d’interès són la història internacional del segle XX, els feixismes i les guerres mundials, les relacions internacionals durant la Guerra Freda.

Ferran Sánchez

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster Cultura Històrica i Comunicació. Va col·laborar en l’elaboració de continguts per al programa Històries de Catalunya de TV3, i també en altres mitjans de comunicació. Ha publicat articles de divulgació històrica en revistes especialitzades, com National Geographic HistoriaZeroBBC Historia, i Clio. Imparteix conferències en diversos centres culturals de la ciutat, activitat que compagina amb la docència

Jaime Torres

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Professor i divulgador de Filosofia, Història de l’Art, Història de la Música, Història i Cinema. Ha col·laborat impartint cursos o conferències en diferents institucions de caràcter cultural i solidari (Fundació Tècnica i HumanismeUNESCOFundació Vicente Ferrer, etc.). Ha participat en l’elaboració del Diccionari terminològic ESO (Vicens-Vives).

Carmina Vivas

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Saragossa en l’especialitat d’Història de l’Art. Ha exercit com a docent a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat de Vic. Ha desenvolupat treballs de consolidació en excavacions arqueològiques, muntatge d’exposicions, i publicacions en revistes especialitzades i catàlegs d’art. Imparteix cursos intensius per a professionals de l’educació i conferències per centres oficials com el Col·legi de Psicòlegs, o la Universitat de Saragossa. Alhora, és professora i guia en viatges organitzats per ESHAB.

Judith Vives

Periodista i divulgadora cinematogràfica. És llicenciada en Comunicació Audiovisual a la UAB i amb un màster en Marketing Digital i Ecommerce (EAE). En l’àmbit cinematogràfic, fa classes i tallers d’història del cinema a diferents centres. Es promotora del col·lectiu Hotel Elèctric, que organitza el Mercat del Film de Mataró i col·labora en el festival Som Cinema de Lleida.
Com a periodista, col·labora amb diferents mitjans com La Vanguardia, Junior Report o la revista Valors. Anteriorment, va ser directora del digital Capgròs i corresponsal del diari el País i l’agència Europa Press. També ha treballat en comunicació corporativa i en màrqueting digital.