XIPRE, L’ILLA D’AFRODITA

 

DEL 23 AL 30 DE SETEMBRE 2018

 

Xipre, terra de mites i llegendes, combina la bellesa de les seves platges amb la varietat de les seves tradicions, la riquesa del seu art i restes arqueològiques producte d’antigues civilitzacions. Esquitxen la zona imponents fortaleses turques i venecianes i bells monestirs ortodoxos. Entre el Patrimoni de la UNESCO trobem Pafos, escollida capital de la cultura europea del 2017, les “esglésies pintades de Troodos”, testimonis d’un passat bizantí i l’assentament neolític de Choirokoitia. Són dignes d’admirar els monuments de Nicòsia i els jaciments arqueològics de Pafos, amb el misteriós laberint de les Tombes dels Reis. En les terrassetes al costat del mar degustarem el mezze, típic aperitiu xipriota.

 

CHIPRE

 

23 de setembre
Barcelona-Limassol

Arribada a l’aeroport de Làrnaca i ens desplaçarem fins a la població costanera de Limassol on ens allotjarem durant tot el viatge.

Passeig pel centre i sopar a l’hotel.

 

24 de setembre
Petra Tou Romiou- Palea Pafos- Pafos

De bon matí ens dirigirem cap al jaciment arqueològic de Pafos, centre de culte de la deessa Afrodita a l’antiguitat.

En aquest lloc de la costa, s’hi troben un conjunt de tres enormes roques de calcària blanca al costat del mar en la que la tradició mitològica grega localitza el lloc on va sorgir de les escumes blanques del mar Afrodita, deessa de l’amor i de la bellesa, sobre una petxina tirada per dofins. Seguirem fins Palea Pafos on s’aixecava en l’antiguitat un dels santuaris més importants de tota la Mediterrània: el Temple d’Afrodita. Aquesta zona va ser excavada l’any 1962 i ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A la tarda, encara a Pafos, visitarem el seu patrimoni medieval. L’església de Chryssopolitissa del s. XIII i el monestir d’Ayios Neophytos del s. XII decorat amb frescos bizantins.

 

25 de setembre
Kourion- Omodos

Visitarem de bon matí a Limassol el castell del rei Ricard Cor de Lleó aixecat l’any 1192, en el seu pas per l’illa.  

Arribarem fins a Kourion que és un important jaciment arqueològic d’època hel·lenística i romana.  S’hi pot visitar l’àgora, el teatre i les opulentes residències privades que conserven els mosaics en el paviment i el santuari d’Apol·lo.

Durant la tarda ens endinsarem cap a l’interior de l’illa fins la bonica població d’Omodos. I visitarem el monestir de Stavros que conserva unes belles icones medievals. Disposarem de temps lliure per recórrer les botigues d’artesania local i gaudir d’un bon refresc a la plaça del poble.

Aprofitarem per fer un tast en un dels cellers locals.

Tornada a Limassol, sopar i allotjament a l’hotel.

 

26 de setembre
Khirokitia – Larnaca

Dedicarem el matí a visitar el poblat neolític més antic de l’illa, anomenat Khirokitia que data del   VII mil·lenni abans de JC, i és un dels millor preservats de tota la mediterrània i és per això que va ser declarat per la UNESCO, patrimoni de la Humanitat.   Es caracteritza per les seves cases de planta circular.

Tot seguit sortirem cap a Larnaca, situada sobre les ruïnes de l’antiga ciutat de Kition, del segle XIII aC. En la que coneixerem l’església bizantina de Sant Llàtzer, construïda al segle X i reformada al s. XVI després d’haver estat utilitzada com a Mesquita. A continuació entrarem a la Fundació Pierides, on s’exposa la col·lecció que l’arqueòleg Demetrios Pierides va reunir al llarg de la seva vida. Es tracta de més de 2.500 objectes que provenen de tombes saquejades i zones arqueològiques de tota l’illa.

Tornada a Limassol, sopar i allotjament a l’hotel.

 

27 de setembre
Nicòsia

Després d’esmorzar sortirem de l’hotel en direcció a Nicòsia. Situada al bell mig de Xipre, aquesta ciutat és la capital del país des del segle XI i avui es troba dividida en dues meitats per la Línia Verda o frontera que separa la part grecoxipriota de l’illa de la turcoxipriota. Es tracta d’una ciutat en la que durant el final de l’Edat Mitjana s’hi van construir grans edificis.

El cor de la ciutat es troba envoltat per les imponents muralles venecianes del segle XVI. En arribar entrarem al Museu Arqueològic, on ens meravellarem amb el ric llegat arqueològic del país des de l’època neolítica fins el període bizantí. A continuació vorejarem la muralla fins arribar a la petita catedral de Sant Joan Evangelista, construïda l’any 1662. A l’interior s’hi troben importants pintures del s. XVIII. No podrem deixar de passejar pel barri de Laiki Yitonia, situat a prop de les muralles, que és un dels més animats de la ciutat, ple de bonics racons i cases tradicionals que li donen  aire encisador.

Creuarem el control de seguretat per poder conèixer el nucli històric de la part de Nicòsia situada dins l’estat turcoxipriota. Durant el recorregut visitarem l’antiga catedral de Santa Sofia, un dels monuments gòtics més importants de l’illa, convertida en mesquita després de la conquesta de Xipre per part de l’Imperi Otomà.

Tornada a Limassol, sopar i allotjament a l’hotel.

 

28 de setembre
Assinou-Kalopanayiotis-Galata

Aquest matí resseguirem la serralada de Tróodos, on gaudirem d’un paisatge muntanyós. Aquesta zona és coneguda pels seu entorn natural únic, per un conjunt de pobles ben conservats d’atmosfera medieval i, sobretot, pels preciosos monestirs i esglésies bizantines, que formen un dels llegats artístics més importants del país. Totes les que visitarem formen part del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.   

La primera serà la visita a la magnífica església d’Assinou, que conserva uns espectaculars frescos d’època bizantina del s. XII i XIV, després el monestir de Sant Joan Lampadistis a Kalopanayiotis del s. XIII i XVII que posseeix un ampli repertori d’icones a l’interior.

Visitarem la població de Kakopetria que conté com a bé més preuat l’església coneguda amb el nom de Sant Nicolàs el Sostre.  El seu interior presenta alguns dels frescos més antics de la regió pintats al llarg d’un període d’uns 500 anys, entre els segles XI i XVII, aquest conjunt pictòric és una fantàstica mostra de l’evolució de l’art ortodox al llarg de la història.

I ja per finalitzar ens arribarem fins a Galata, on hi ha un important monestir del s. XV de la Panagia Podithou  que presenta un ric repertori pictòric italo-bizantí i l’antiga capella de la Mare de Deu, que encara conserva intacta la teulada de fusta.

 

29 de setembre
Famagusta-Salamina

Dedicarem el dia a visitar l’est de l’illa. Visitarem Famagusta, ciutat fundada al s. III aC, tot i que va assolir la seva època d’esplendor en temps dels croats, d’aquí les seves extraordinàries muralles medievals i la torre d’Otel·lo (s. XIV), per a la protecció del port, o la catedral de sant Nicolàs, avui mesquita Lala Mustafá Pachá, un bon exemple de l’art gòtic europeu. Tot passejant podrem  contemplar el centre històric de la ciutat i contemplar, el palau venecià i les esglésies de sant Pere i sant Pau, de Sant Jordi dels Llatins, i de sant Jordi dels Grecs. En acabat, ens aproparem al monestir de sant Bernabé (s. XVIII), dedicat al primer missioner que va arribar a l’illa (s. I) i a qui es considera fundador de l’Església xipriota.

Un cop conclòs el nostre passeig, ens aproparem al jaciment arqueològic de Salamina. A partir del s. VIII aC,  es convertí en un dels centres més importants de l’illa, tal com revelen les seves restes arqueològiques i, sobretot, les tombes reials. De l’època romana hi ha un gimnàs, termes, teatre, cisternes, una església paleocristiana i, sobretot, una important quantitat de luxoses vil·les residencials.

Tornada a l’hotel i allotjament a Limassol.

 

30 de setembre
Limassol – Barcelona

Esmorzar a l’hotel i matí lliure a Limassol. A l’hora prevista, desplaçament vers l’aeroport i retorn a Barcelona.

 


 

PVP: 2.240 €

Sup. habitació individual: 350€

La professora Carmina Vivas acompanya  durant tot el viatge.

 

EL PREU INCLOU:

  • Bitllet d’avió amb la companyia Lufthansa
  • Barcelona-Munich-Larnaca 8:00-9,55/10,45-15
  • Larnaca-Zurich-Barcelona  11:50-14:45/16:05-17:50 
  • Allotjament de set nits a l’hotel Alassia Hotel  **** ubicat a Limassol en règim de mitja pensió
  • Transport en autocar durant tot el recorregut
  • Entrades a tots els monuments
  • Servei de guies locals
  • Assegurança d’assistència mèdica i de cancel·lació
  • Dossier informatiu per a l’alumne/a

 


 

Data límit per fer la reserva: 7 de juny  de 2018

Per formalitzar-la, cal realitzar un dipòsit de 800 € a l’escola o bé al nostre compte

ES25-2100-3130-77-2100681568

La resta haurà de ser abonada abans del 20 d’agost de 2018