06. ARTISTES DE TOTS ELS TEMPS

LAURA BENGUEREL

dijous 12:00 - 14:00 h.

CALENDARI

4 d'octubre – 20 de juny

IDIOMA

català

Eix temàtic
Història de l'Art

Triarem un o diversos mestres que han teixit la història de l’art, des de l’antiguitat fins al segle XXI, posant especial atenció en aquells què per una raó o altra han cridat la nostra atenció.
Endinsar-nos en la seva vida i producció, ens servirà per entendre el procés creatiu d’una manera acurada i alhora ens ajudarà a submergir-nos en el fascinant món de la matèria artística.
Estudiar aquestes vides, seguint un estricte ordre cronològic, ens farà entendre processos històrico-artístics d’una manera diferent i profunda, més personal que si els analitzéssim des d’una perspectiva historiogràfica tradicional.

 

Objectius del programa:

1. Estudiar la vida i llegenda que envolta a alguns dels personatges que han marcat la historia de l’art.
2. Valorar la figura social d’aquests artistes i la influència que han tingut posteriorment.
3. Recuperar la memòria dels oblidats, tant dones com homes què per diferents motius, han sigut exclosos dels manuals tradicionals.

 

Els personatges que treballarem, són tan variats com:

 

Fidies, Donatello, Miquel Àngel, Bernini, Cànova, Henry Moore i Bàrbara Hepworth, Eduardo Chillida, Juan Muñoz i Susana Solano.

 

Antoni Gaudí, F.LL.Wrigt, Mies van der Rohe, J.LL. Sert, Frank Ghery i Norman Foster.

 

Giotto, El Bosco, Leonardo, Caravaggio, Miquel Barceló i Antonio López i Basquiat.

 

Les dones: Berthe Morisot, Marie Bracquemond, Sonia Delaunay, Georgia O´Keeffe, Louise Bourgeois, Zaha Hadid , Ana Mendieta i Cristina Iglesias

 

Cadascú d’ells, en la seva època i en el seu moment, van revolucionar les tècniques i formes artístiques i han deixat un llegat que cal estudiar.