ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | Còrdova cristiana, musulmana i jueva
15109
page,page-id-15109,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Còrdova cristiana, musulmana i jueva

Del 17 al 19 de novembre de 2017

 

Còrdova, ciutat califal i fascinant, ens sorprendrà aquesta tardor, amb blancs carrerons de patis amagats i la seva impressionant mesquita, testimoni del seu esplendor en època islàmica. L’antiga ciutat de Medina Azahara, construïda pel Califa Abderraman III per la seva estimada Azahara, plena de mocàrabs i ataurics, serà la joia del nostre recorregut.

 

 

cordoba-1112x630_6_

 

 

17 de novembre

 

Ens trobarem a l’estació de Sants per agafar l’AVE que ens conduirà fins a una de les ciutats més atractives del sud, Còrdova.

8:30 – 13:12h

Arribada a l’Hotel NH Collection Córdoba Amistad ****

Dinarem en un restaurant recomanat.

Durant la tarda visitarem la Mezquita anomenada també Catedral de Còrdova. Es tracta del monument més important de tot l’Occident islàmic i un dels més sorprenents del món. En la seva història es resumeix l’evolució completa de l’estil omeia a Espanya, a més dels estils gòtic, renaixentista i barroc de la construcció cristiana. Va se declarada Patrimoni de la Humanitat l’any 1984.

Després d’aquesta interessant visita passejarem fins al pont romà que creua el Guadalquivir i separa la ciutat antiga de la Còrdova moderna.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 

18 de novembre  

 

Després d’esmorzar l’autocar ens conduirà fina a la ciutat musulmana de Medina Azahara que es troba a 8 km de Còrdova. Es tracta d’una antiga ciutat palatina construïda per Abderramán III al 936. Visitarem el que queda el sumptuós palau musulmà i el museu que  va ser inaugurat l’any 2009 i conté importants restes excavades en el jaciment.

Tornarem a Còrdova on hi dinarem.

A primera hora de la tarda visitarem el Palacio de Viana. A la plaça de Don Gome s’aixeca aquest majestuós palau, les dependències del qual es desenvolupen entorn a dotze magnífics patis i un fantàstic jardí. Les diferents espècies florals decoren i perfumen cada racó del ampul·lós museu.

La resta de la tarda serà lliure.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.  

 

 

19 de novembre

 

Dedicarem el matí a recórrer la Còrdova més antiga i  passejarem pels blancs carrerons que contenen fantàstiques cases obertes als patis. La millor manera de conèixer Còrdova és perdre’s pels seus carrers estrets i aturar-se a contemplar els seus molts patis plens de flors.

Realitzarem una ruta guiada pel barri jueu. El call està conformat per un entramat de carrers sinuosos i estrets, alguns sense sortida, fruit de l’urbanisme medieval islàmic desenvolupat a la ciutat. Allà hi trobarem : la Plaça de Maimònides, la Casa Andalusí, la Sinagoga, el Carreró de les Flors.

Era un moment de plena convivència entre les diferents cultures i religions i com a bona mostra d’això no deixarem de visitar també els coneguts banys àrabs.   

Un cop finalitzada aquesta interessant visita dinarem en un restaurant recomanat.

A l’hora acordada anirem cap a l’estació de tren per tornar a Barcelona.

16:41 – 21:15h

 

 


PVP: 750 € en habitació doble

Sup. habitació: 96 €


 

 

EL PREU INCLOU:

  • Bitllet de tren en l’AVE Barcelona-Còrdova-Barcelona
  • Servei de maleters de l’estació a l’hotel
  • Allotjament de dues nits a l’Hotel NH Collection La Amistad de Córdoba **** ubicat al centre en règim d’allotjament i esmorzar
  • Trasllat en bus privat a Medina Azahara
  • Visites guiades detallades a l’itinerari
  • Dossier informatiu per l’alumne/a.
  • Entrades i tres àpats en restaurants seleccionats
  • Laura Benguerel  professora de l’Escola, acompanya durant tot el viatge

 

 

Data límit per fer la reserva: 15 d’octubre de 2017

 

Per formalitzar-la  cal realitzar el pagament sencer  a l’escola o bé al nostre compte:
ES25-2100-3130-77-2100681568.