ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | UN VIATGE EN EL TEMPS: LA RUTA DE LA SEDA
15220
page,page-id-15220,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

UN VIATGE EN EL TEMPS: LA RUTA DE LA SEDA

DEL 4 AL 14 D’ABRIL 2018

 

Aquesta primavera ens transportarem a l’època daurada de les caravanes, on els indrets, colors i olors d’un món oriental i exòtic, es conserven intactes, ple de cúpules turquesa i minarets vigilants. La Ruta va recórrer l’imperi de Tamerlà i fou bressol d’importants científics i filòsofs de l’antiguitat. És terra de contrastos, deserts, valls fèrtils, i ciutats que amaguen entre els seus carrers antigues llegendes, mesquites i madrasses… La seva cultura ens porta a Uzbekistán, Samarcanda, Bukhara o Khiva, tot recordant les conquestes d’Alexandre Magne i Genguis Khan. Un recorregut ple d’història a través del paisatge de les Mil i Una Nits.

 

SAMRACANDA

 

VOLS

Dimecres 4 d’abril
BARCELONA → ISTANBUL
TK-1854 (Turkish Airlines)
11.35–16.05h (3h. 30′)
ISTANBUL  TASHKENT
TK-370 (Turkish Airlines)
18.25–00.40h (4h. 15′)

 

Dissabte 14 d’abril
SAMARKANDA → ISTANBUL
TK-373 (Turkish Airlines)
05.35–08.40h (5h. 20′)

ISTANBUL → BARCELONA
TK-1855 (Turkish Airlines)
14.40–17.25h (3h. 30′)

 

Diferència horària:
ISTAMBUL +1h. respecte d’Espanya
TASHKENT +4h. respecte d’Espanya

 

Dimecres 4 d’abril
BRACELONA → ISTAMBUL → TASHKENT
Presentació a l’aeroport de Barcelona 3 hores abans de la sortida del vol. Facturació de l’equipatge directe a Tashkent. Arribada a Tashkent i després de realitzar els tràmits fronterers, recollirem l’equipatge i ens trobarem els nostres representants locals amb qui ens traslladarem a l’hotel.

Allotjament en el hotel Miran International **** o similar.

 

Dijous 5 d’abril
TASHKENT
Esmorzar a l’hotel.
Disposarem del temps necessari per descansar i després ens disposarem a visitar la capital uzbeka. És la ciutat més gran i més important d’Àsia Central i compta amb una població de més de 2 milions d’habitants. La ciutat va ser reconstruïda després del terratrèmol de 1966, a partir del model de l’arquitectura i de l’ urbanisme soviètic. Durant la visita ens endinsarem cap a la part antiga de la ciutat on descobrirem carrers estrets d’edificis de rajola i fang, la madrassa Barak Khana, que acull la Junta Central Islàmica d’Àsia Central i on s’hi troba el Gran Muftí, l’equivalent a la figura d’un arquebisbe. Veurem la mesquita Tila Shaikh, on s’hi conserva l’Alcorà Osman, considerat el més antic del món. També recorrerem la part nova de Tashkent, on hi destaca la plaça de l’Amistat, caminarem pel famós carrer Broadway, i descobrirem la plaça de la Independència i el Memorial a la II Guerra Mundial. Després de dinar farem un recorregut pel famós metro de la capital, visitarem la madrassa Abul Qasim i recorrerem el parc Alisher Navoi. També podrem passejar pel basar Chorsu i entrarem a la mesquita Kukuldash.

Allotjament a l’hotel Miran International ****o similar.

 

Divendres 6 d’abril
TASHKENT
Esmorzar bufet a l’hotel.
Durant el matí visitarem el Museu d’Arts Aplicades, ubicat a l’antic palauet del governador del Turquestán rus que conté més de 7.000 peces d’art popular tradicional: ceràmica, vidre i porcellana, bordats fets a mà i a màquina, robes i vestits nacionals, catifes, miniatures brunzides i joies de la primera meitat del segle XIX. A continuació ens aproparem fins la Plaça Mustakillik (de la Independència) ubicada al cor de Tashkent i entrarem al famós Metro de Tashkent sumptuosament decorat amb marbre i granit i làmpades d’aranya com si fos un palau subterrani d’Amir Temur.

Allotjament en el hotel Miran International**** o similar.

 

Dissabte 7 d’abril
TASHKENT  URGENCH  KHIVA
Esmorzar bufet a l’hotel.
A l’hora establerta l’autocar ens conduirà cap a l’aeroport de Tashkent, per agafar el vol de la companyia UZBEKISTAN AIRWAYS, que ens conduirà fins a la ciutat d’Urgench.

Horari del vol: HY1051 TASHKENT → URGENCH 07.05h – 08.45h

A Urgench emprendrem el trasllat a Khiva, i un cop allà ens instal·larem a l’hotel. Iniciarem la visita de Khiva, una de les ciutats més importants d’Uzbekistan i que forma part del Patrimoni de la Humanitat. Visitarem l’Ichan-Kala, nom amb el qual es coneix el centre històric de Khiva. Després de creuar una de les portes d’accés a l’antiga ciutat, descobrirem una ciutat màgica, la que conserva més intacta les parades de l’antiga Ruta de la Seda, que també conserva l’esperit caravaner. Al seu interior hi destaca el Kunha Ark, l’antiga ciutadella i residència dels sobirans on encara s’hi pot veure el Saló del tro, des d’on es dictava justícia i la mesquita d’Estiu, a l’aire lliure, amb una bella decoració vegetal. Visitarem la madrassa Mohammed Rakhim Khan, construïda al segle XI i situada davant el Kunha Ark. Coneixerem el mausoleu de Pahlavan Mahmud, personatge que va viure al segle XIV i que avui és un dels més bonics de la ciutat i que s’ha convertit en lloc de peregrinació. En acabar la visita disposarem de temps per passejar per la ciutat a la caiguda del sol, un dels moments més bonics per recórrer-la.

Allotjament a l’hotel Asia Khiva*** o similar.

 

 

Diumenge 8 d’abril
KHIVA
Esmorzar bufet a l’hotel.
Avui dedicarem el matí a continuar la visita a la ciutat de Khiva. Veurem el minaret Khodja i el seu museu i la mesquita Juma, interessantíssim edifici que presenta 218 columnes de fusta. També anirem al palau Tosh-Khovli, que conté la més sumptuosa decoració interior de tots els monuments de la ciutat i el seu harem. Durant la visita també veurem altres monument com la mesquita Aq, els banys Anusha Khan o el Palau Isfandiyar. Finalitzada la visita gaudirem de temps lliure.
Allotjament a l’hotel Asia Khiva *** o similar.

 

Dilluns 9 d’abril
KHIVA    URGENCH    BUKHARA
A l’hora establerta ens dirigirem fins a Urgench per agafar el vol de la companyia UZBEKISTAN AIRWAYS, destinació a Bukhara.

Horari del vol: HY 1052 URGENCH – BUKHARA 09.35h – 10.35h

A l’arribada a Bukhara ens instal·larem a l’hotel situat en ple centre de la ciutat, al barri jueu i dels basars. Podrem gaudir d’una ciutat plena d’edificis edificis que tenen milers d’anys d’història i on la vida no ha variat massa en els darrers 200 anys. És una de les ciutats més interessants de l’Àsia Central, a nivell religiós, cultural i artístic. Bukhara, dita la santa i la noble, va ser catalogada com a “pilar de l’Islam”, quan en el segle XVI comptava amb 150 madrasses i 200 mesquites. Durant el nostre recorregut per la ciutat passejarem per la plaça Lyabi-Hauz, un dels indrets més tranquils i interessants de la ciutat construïda al voltant d’una piscina, on la gent va a refrescar-se, prendre el te, jugar als escacs o simplement com a lloc de reunió. A la plaça hi ha la madrassa Nadir Divanbegi, del segle XVI i l’estàtua de Hoji Nasrudin, un dels sufís més importants del món. Al costat de la plaça s’hi troba el barri jueu i la sinagoga. La visita continuarà amb la mesquita Maghoki-Attar, situada al nord del basar i on s’hi han trobat restes d’un temple budista i també les d’un altre del segle V dedicat a Zoroastre. Es tracta d’un remarcable monument del segle XII, amb un bell pòrtic de terra cuita i mosaic. A continuació anirem fins el al mausoleu d’Ismail Samaní, considerat un dels monuments més antics i elegants de la ciutat. Molt a prop hi ha el mausoleu de Chama Ayub i les madrasses d’Abdul Aziz Khan i Ulugbek. Després visitarem el Chor Minor, un dels edificis més captivadors de Bukhara, amb quatre minarets de color blau turquesa. A la tarda ens detindrem a visitar la mesquita Bolo-Hauz i després entrarem a l’interior de la fortalesa Ark, una ciutat dins la ciutat, on residien els reis. A la sortida de la fortalesa passarem per davant dels basars de Bukhara i arribarem a la mesquita Po-i-Kalon, que a més de destacar per la seva gran capacitat, ja que pot acollir fins a 10.000 persones, té un minaret espectacular, una obra mestra amb de 47 metres d’alçada i que està considerat el símbol de la ciutat. Finalitzada la visita disposarem de temps per continuar visitant la ciutat, recórrer el basar, realitzar compres, prendre el té o gaudir de l’hotel.

Allotjament a l’hotel a l’hotel Asia Bukhara **** o similar.

 

Dimarts 10 d’abril
BUKHARA
Després d’esmorzar, la primera visita que realitzarem és la del Palau d’Estiu Sitorai-Mokhi khosa, que pertanyia a l’emir de Bukhara Alim Khan, i que va ser anomenat “Palau de la Lluna i les Estrelles”, a causa de la seva abundant decoració. Avui el palau és un museu amb una rica col·lecció de porcellana, a més de boniques i decorades sales, jardins i harems que mostren el gaudi dels plaers de la cultura oriental. Després anirem al mausoleu Bakhouddin Naqshbandi, lloc important de peregrinatge pels sufís de tot el món. Posteriorment visitarem Chor-Bakr, una necròpoli del segle XVI amb una gran quantitat de mausoleus, que presenten una rica decoració ornamental.

Allotjament a l’hotel Asia Bukhara**** o Omar Hayyam.

 

Dimecres 11 d’abril
BUKHARA  SHAKRISABZ  SAMARCANDA
Després d’esmorzar abandonarem Bukhara per anar cap a Samarcanda. Aprofitarem per conèixer la població de Shakrisabz, la ciutat natal de Tamerlà, qui va fer construir impressionants monuments,
que encara conserven el seu esplendor. Visitarem les ruïnes del Palau Ak Saray, l’antic Palau d’estiu de Tamerlà i que va ser el seu més ambiciós projecte, encara que ens ha arribat bastant malmès. També visitarem la madrassa Dorus Tilavat, on es troba la mesquita Kok-Gombaz; i, el complex Dorus Sidat, amb la tomba de Jehangir, el fill predilecte de Tamerlà i la cripta original del conqueridor.
Allotjament a l’hotel Grand Samarkand /Sultan **** o similar.

 

Dijous 12 d’abril
SAMARCANDA
Esmorzar bufet a l’hotel.
Cap lloc evoca més sensacions que aquesta gloriosa ciutat. El seu nom, s’ha convertit en el sinònim de la Ruta de la Seda. Començarem la visita a la plaça Registan, el lloc més important de la ciutat i centre comercial de la Samarcanda medieval. És la plaça més gran d’Àsia Central, encerclada per tres de les més belles construccions d’Orient, completament recobertes de ceràmica esmaltada: les madrasses Ulugbek, TilaKhari i Chir Dor. Tot aquest majestuós conjunt forma part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.
Molt a prop es troba la Mesquita de BibiKhanum, grandiós conjunt acabat a la mort de Tamerlà i que segons la llegenda, el va manar construir en honor a la seva dona. Descobrirem la meravellosa cúpula turquesa, que desafia l’equilibri per la seva alçada i magnitud. Al costat de la mesquita s’hi troba el basar Siab, lloc ideal per poder gaudir del ritme frenètic de la ciutat i paradís dels fotògrafs per la seva multitud de productes, races i imatges que ens ofereix.

Allotjament a l’hotel Grand Samarkand **** o similar

 

Divendres 13 d’abril
SAMARCANDA
Esmorzar bufet a l’hotel. Anirem a visitar l’Observatori d’Ulugbek, on hi treballava el famós astrònom del segle XV. A continuació ens aproparem fins anirem fins a les restes arqueològiques d’Afrosiab, considerades el nucli fundador de Samarcanda i visitarem el Museu d’Afrosiab, on s’hi exposen els materials recuperats en els onze nivells que ocupa el jaciment i on la major atracció són els frescos del segle VII. També visitarem la Tomba del profeta Daniel i posteriorment coneixerem la necròpolis de Shan i Zinda, considerat el lloc més sagrat de Samarcanda, que va ser utilitzada des del segle IX fins al segle XIX. La tradició diu que entre totes les tombes que hi trobem a la necròpolis hi ha la de Qusam ibn Abbas, cosí del profeta Mahoma, que va portar l’Islam a aquestes terres. Aquest complex funerari està format per més de vint edificis principals disposats al llarg d’una avinguda amb façanes de gran bellesa. Destaquen entre tots ells, el mausoleu i la mesquita del segle XVI dedicat a Qusanibn Abbas, i altres edificis dels segles XIV i XV dedicats a la família del Tamerlà. Disposarem de temps per impregnar-nos de l’harmonia del conjunt. Continuarem amb la visita al Mausoleu Guri Amir, on es troben les tombes d’Ulugbek, Tamerlà, dos dels seus fills i dos dels seus néts. Tamerlà no havia de ser enterrat aquí, però la mort el va sorprendre a Kazakhstan, durant l’hivern de 1405 i la neu va impedir que fos traslladat a Shakrisabz. Abans de tornar a l’hotel, tindrem la possibilitat de visitar les mesquites Imom i HazratHizr.

Allotjament a l’hotel Grand Samarkand **** o similar.

 

Dijous 14 d’abril
SAMARKANDA → ISTANBUL → BARCELONA
De matinada trasllat a l’aeroport.
Arribada a Barcelona i fi del viatge.

 


 

PREU
Per persona en hab. doble ………………………………………………………………………..2.750 €
Suplement individual……………………………………………………………………………………. 385 €

 

INCLOU

 • Vol línea regular, amb Turkish Airways
 • Vols interns de amb Uzbekistan Airways Tashkent a Urgench i Urgench a Bukhara
 • Taxes aèries internacionals
 • 10 nits d’allotjament amb règim de mitja pensió (esmorzar i dinar) en hotels de 4 estrelles i 3 a Khiva
 • Transport en autocar amb aire condicionat
 • Guia de parla castellana durant el viatge
 • Entrades en els monuments indicats en el itinerari
 • Assegurança mèdica i de cancel·lació
 • Dossier per l’alumne
 • Carles Buenacasa, Dr. en història antiga, i professor de l’ESHAB, acompanya durant tot el viatge

 

NO INCLOU

 • Despeses personals com begudes, propines…
 • Visat de 100 a 120 € que inclou la tramitació

 

RESERVA DE PLAÇA

 • Per formalitzar la reserva es necessitarà un dipòsit de 800 € per persona abans del 26 de gener 2018
 • Es pot abonar a l’escola o bé a través d’una transferència bancària al: ES25-2100-3130-77-2100681568
 • La resta abans del 2 de març de 2018
 • Amb la col·laboració de l’Agència Ferrer i Saret