ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | SEDUÏTS PER LA BELLESA I LA MÀGIA DEL MARROC
15133
page,page-id-15133,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

SEDUÏTS PER LA BELLESA I LA MÀGIA DEL MARROC

DEL 13 AL 18 DE FEBRER DE 2018

 

Aquest país àrab-africà, que sorprèn per la riquesa dels seus colors, ens ofereix ciutats plenes d’encant, com Fes i Marràqueix El seu passat, bressol de cultures multiètniques, es va forjar amb els fenicis, jueus, romans, vàndals, àrabs, i africans. Així ho descobrirem en les laberíntics carrers de Fes, ciutat imperial, centre religiós i cultural del país, ple de mesquites i madrasses.
Recorrerem Marràqueix, “Perla de Sud”, la ciutat vella, protegida per un cordó de bastions de terra vermella, que tanquen un entramat de vistosos carrerons i palaus, mercats i mesquites, cúpules i minarets, Patrimoni de la Humanitat i lloc de visita obligada.

 

 

 

13 de febrer
A l’hora convinguda ens trobarem a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol amb la companyia Air Aràbia destí Fes.
Barcelona-Fes 15:55h-16:50h

Un autobús privat ens recollirà a l’aeroport i ens conduirà a l’hotel.
Hotel Sahrai ***** Luxe ubicat a la zona moderna de la ciutat.

Un cops instal·lats ens dirigirem cap al centre històric per passejar i establir el primer
contacte amb aquest exòtic país.
Fes és la capital islàmica i per a molts segueix sent la capital espiritual i religiosa.
Accedirem a la ciutat per la plaça dels Alauites on s’hi troba el Palau Reial, la Grande Rue des Meridienes que travessa el mellah, l’antic barri jueu, que visitarem. Arribarem fins al barri conegut amb el nom d’el-Jédid ple de zocos i mesquites.
Soparem i ens allotjarem a l’hotel.

 

14 de febrer
Després d’esmorzar dedicarem el matí a conèixer la medina de Fes, una de les més famoses de Marroc que va ser declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. És el nucli més interessant de la ciutat vella estructurat per carrers estrets i bigarrats. Hi passejarem i gaudirem de l’exotisme local i dels colors i de les olors de l ciutat.
Visitarem la Madrassa Bou Inania, segurament de les més importants de la ciutat. Fou escola canònica i estructura totes les dependències al voltant d’un pati central. Qui s’animi a pujar, des de l’alminar es divisa una esplèndida panoràmica de la ciutat. Travessarem els animadíssims zocos plens de multitud i d’artesans diversos.
Després de dinar i descansar una estona a l’hotel, visitarem una altra interessantíssima Madrassa, coneguda amb el nom d’El-Attarin. Va ser construïda al s. XIV i és una obra mestra de l’art manirí de Fes.
Les mesquites són reservades pels musulmans, per tant no hi podrem accedir.
Resta de la tarda lliure.
Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

15 de febrer
Dedicarem el matí a recórrer un dels barris més emblemàtics de la ciutat, el dels adobers Chuara. És aquí on s’adoba i es tenyeix la pell com es feia a l’Edat Mitjana. Hi ha gibrells i tines de totes les mides i pilones de mil colors que serveixen per tintar. Per poder divisar bé tot l’espectacle haurem de col·locar-nos sobre un terrat per divisar bé el conjunt.
Seguirem el recorregut pel carrer dels Tintorers que està flanquejat de tallers i ofereixen un espectacle únic ja que posen a assecar els cabdells de punta a punta del carrer.
Dinarem a l’hotel.
Tarda de compres per la medina de Fes. Ens aturarem per prendre un té a una terrassa panoràmica per gaudir de la vista de la ciutat.
Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

16 de febrer
A l’hora convinguda ens traslladarem en bus privat fins l’aeroport de Fes per agafar el vol cap a Marràqueix.
Fes-Marràqueix en la companyia Air Aràbia
12:55-13:55h
Un cop arribats a la coneguda ciutat de Marràqueix ens instal·larem a l’hotel.
Hôtel & Ryads Barrière Le Naoura ***** Luxe
Dinarem a l’hotel i durant la tarda ens traslladarem a la medina i visitarem la Plaça Djemaa el-Fna, declarada, també, patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Es tracta del centre vital de Marràqueix i un dels grans espectacles del país. Durant la tarda és un pintoresc mercat d’aliments, medecines, cistellaires, i al caure la nit es transforma en un sorprenent escenari animat per acròbates, endevinadors, malabaristes…
Sopar lliure i allotjament a l’hotel

 

17 de febrer
Després d’esmorzar visitarem els principals monuments de la ciutat de Marràqueix amb un guia local. Al llarg del matí descobrirem el Palau Bahia, les Tombes dels Sadites, la porta monumental de Bab Agnou, la Madrassa de Ben Yussef i l’omnipresent minaret de la Mesquita de la Kutubia.
Dinar a l’hotel.
Durant la tarda ens acostarem fins els jardins de Menara. Es tracta d’un interessant conjunt d’oliveres regades per les aigües d’un gran estanc excavat durant l’època almohade durant el s. XII. Hi ha pavellons de construccions decimonòniques sobre el mirall de l’aigua s’hi reflecteix un conegut pavelló de teulada piramidal.
Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

18 febrer
Al matí, després d’esmorzar visitarem els jardins Majorelle creats pel pintor i ebenista francès de l’art nouveau Luis Majorelle, que va morir l’any 1926 i contenen aus exòtiques, gran varietat de cactus, abundantíssima vegetació de buguenvíl·lies, xiprers, bambús… Després va ser propietat del conegut dissenyador francès Yves Saint Laurent. En el seu antic estudi s’hi ha instal·lat el Museu d’art islàmic on s’hi exposen obres de Majorelle i la col·lecció personal de catifes, ceràmiques i mobles del modista.
Després de la visita dinarem a l’hotel i tindrem la resta de la tarda lliure per passejar pels carrerons de la medina i fer les darreres compres. A l’hora convinguda ens retrobarem al nostre hotel per tal de traslladar-nos a l’aeroport de Marràqueix i prendre el vol directe de tornada a Barcelona.
Marràqueix-Barcelona
23:05h- 2:30h

 


PVP: 1.650 €
Suplement habitació individual: 440 €EL PREU INCLOU:

  • Bitllet amb la companyia Air Aràbia Barcelona-Fes / Fes-Marràqueix
  • Amb Vueling Marràqueix-Barcelona
  • Allotjament de cinc nits als hotels indicats, tots de 5***** luxe en règim de mitja pensió
  • Transport en autocar per visitar les ciutats
  • Entrades a tots els monuments
  • Servei de guies locals
  • Assegurança d’assistència mèdica i de cancel·lació
  • Dossier informatiu per a l’alumne/a
  • Taxes turístiques
  • Laura Benguerel i Mònica Benguerel acompanyen durant tot el viatge.

 


Data límit per fer la reserva: 20 de desembre de 2017
Per formalitzar-la cal realitzar un dipòsit de 600 € a l’escola o bé al nostre compte ES25-2100-3130-77-2100681568
La resta haurà de ser abonada abans del 10 de gener de 2018