ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | RERE LES PASSES DE CLAUDE MONET PER LA NORMANDIA, PARIS… I EL MONT SAINT-MICHEL
15142
page,page-id-15142,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

RERE LES PASSES DE CLAUDE MONET PER LA NORMANDIA,
PARIS… I EL MONT SAINT-MICHEL

 
claude

De l’11 al 16 de maig de 2017

 

Claude Monet va néixer a París però va viure la major part del temps a Normandia. La primavera és un bon moment per recórrer els paisatges que va pintar i també la seva casa, jardí i paradís de Giverny, on ni un sol gladiol estava plantat a l’atzar. Visitarem aquells paratges que van ser els protagonistes de la seva obra: La catedral de Rouen, els penya-segats de Étretat i el port d’Honfleur. No podríem deixar passar la ciutat de París, que allotja en els seus museus la major part de la seva pintura. Aprofitarem per visitar l’abadia del Mont Saint Michel, que és un lloc únic que té ben merescuda la seva fama, tant o més bell del que un s’hagués pogut imaginar.

 


 

Dijous 11 de maig

Barcelona-París

Volarem amb la companyia Vueling.

11 maig Barcelona – París  09.25  /  11.15 h

16 maig París – Barcelona  18.10 /  19.50 h

 

A l’aeroport Charles de Gaulle ens recollirà l’autocar que ens conduirà fins a la bonica població de Giverny on es troba la casa jardí de Claude Monet. Descobrirem l’univers del pintor, cèlebre pels seus llenços de paisatges realitzats sobretot a partir de perspectives des de casa seva com els «Nenúfars», el «Pont japonès» o els «Lliris». Alhora ens submergirem en la vida quotidiana de l’artista que guarda alguna de les seves obres.

Trasllat fins a Rouen, capital de la Normandia, on ens allotjarem a l’hotel Mercure Rouan Centre Cathedrale ****

Soparem en un restaurant recomanat.

Allotjament a l’hotel.

 

 

Divendres 12 de maig

Recorrerem la bonica ciutat de Rouen, capital de la Normandia, que va ser l’escenari triat per Monet per pintar la façana de la seva coneguda Catedral.

La gran Catedral de Nôtre Dame, que presenta tant elements romànics com gòtics i l’església de Saint Moclou i la de St.Ouen. Passejarem per la Rue de Saint Romain amb cases amb entramats de fusta dels s. XV i XVII, la coneguda rue du Gros Horloge, el mecanisme del qual és de finals del s. XIV i la Place du Vieux Marché, cor de la ciutat.

Dinarem en un restaurant recomanat.

A primera hora de la tarda podrem visitar el Museu de Belles Arts que presenta una interessantíssima col·lecció de pintura, escultura, dibuixos i objectes d’art dels segles XVI a XXI. Amb obra de Monet, Renoir, Sisley … i també de David, Veronese, Rubens, Caravaggio, Velázquez, Poussin, Géricault, Delacroix, Corot, Degas, Dufy, Modigliani, Duchamp-Villon.

Resta de la tarda lliure.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

Dissabte 13 de maig

Dedicarem el dia a conèixer altres poblacions i paisatges de la Normandia que van servir a Monet com a inspiració per la seva obra.

Al matí ens dirigirem cap a la costa per visitar Honfleur. Aquest poble marítim convida a la descoberta dels seus carrerons pintorescos i les seves cases antigues. Poc afectada pel pas del temps, Honfleur ha sabut conservar les petjades del seu ric passat històric convertint-se en una de les ciutats més visitades de França. Ha estat ciutat de pintors ja que els llums canviants del seu cel van inspirar a Courbet, Monet, Boudin i d’altres artistes. Avui dia, diverses desenes de galeries i tallers d’artistes exposen contínuament obres de pintors clàssics o contemporanis.

Passejarem pel port i visitarem l’església de Santa Catherine construïda, tota de fusta al s. XVI pels fusters de les dàrsenes d’Honfleur i el Museu Eugène Boudin. Situat en un antic convent acull a la planta superior unes 60 obres que va regalar el pintor a la seva ciutat. Hi destaca obra de Courbet, Eugène Isabey, Félix Vallotton i d’altres pintors vinculats a la població.

Dinar en un restaurant recomanat.

A la tarda ens aturarem a Étretat per contemplar el capvespre. A finals del s. XIX, els parisencs de moda, entre els quals hi destaca el nostre pintor, es van enamorar d’aquest paratge: blancs penya-segats que s’enfonsen al mar i la bonica platja al costat de la petita població marinera. En un dels extrems s’obre un ampli arc natural anomenat Porte d’Arval sobre el que s’alça solitària l’aiguille d’Etretat.

Aquest fabulós paisatge serà l’acomiadament d’aquesta jornada a la Normandia.

Tornada a Rouen.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

Diumenge 14 de maig

Després d’esmorzar ens dirigirem fins a una de les abadies més conegudes de França, la del Mont Saint Michel, declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979.

Pel que sembla, va ser Aubert, el bisbe d’Avranches, qui va fundar un santuari a la Muntanya Tombe al 708, després de tres aparicions successives de l’arcàngel Sant Miquel. La proesa arquitectònica i l’excepcional harmonia de l’abadia, buscada pels seus fundadors, són espectaculars. La construcció va durar des del s.XI fins al XVI.

Entrar al conjunt suposa una autèntica immersió a l’Edat Mitjana. Visitarem l’abadia i l’església parroquial.

Dinarem a prop del conjunt i tornarem cap a Rouen.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

Dilluns 15 de maig

Abandonarem Rouen per dirigir-nos cap a París. A l’arribar deixarem les nostres pertinences a l’hotel.

Hotel Mercure Sorbonne**** ubicat en ple barri llatí.

Dinarem en un restaurant recomanat.

Tindrem ocasió de conèixer un espai que va ser inaugurat l’any 2014, la Fundació Louis Vuitton, al parc del Bois de Boulogne, obra del conegut arquitecte Frank Ghery. El nou monument parisenc està envoltat per un llac artificial, del qual sorgeix com un enorme veler de vidre i formigó, construït amb les últimes tecnologies informàtiques, una de les reconegudes especialitats de l’arquitectura de Gehry, que li va donar fama mundial des de 1997, quan va inaugurar el Museu Guggenheim de Bilbao. Molt diferent d’aquesta ja històrica i celebèrrima estructura ondulada de titani, la Fundació Vuitton de París es va inspirar en la natura boscosa que l’envolta, en l’arquitectura nacional francesa i en alguns dels monuments emblemàtics de la ciutat com la Torre Eiffel i el Grand Palais.

Resta de la tarda lliure

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

Dimarts 16 de maig

Dedicarem el matí a visitar el Museu Marmottan Monet, ubicat al districte XVI, que alberga una de les més importants col·leccions impressionistes de la capital: 100 obres mestres de Claude Monet (des Impression Soleil Levant fins a les Nymphéas de Giverny), així com quantitat d’obres de la col·lecció personal de l’artista (Gauguin, Guillaumin, Renoir, Sisley, Degas …). La dona del grup impressionista, Berthe Morisot, està representada per nombroses pintures, olis, pastissos i aquarel·les. Les exposicions temporals del museu Marmottan Monet, organitzades sovint, formen part dels esdeveniments més importants de la temporada cultural parisenca.

Dinarem en un restaurant recomanat.

A l’hora convinguda, l’autocar ens conduirà fins l’aeroport per tornar a Barcelona.

París-Barcelona  18.10 /   19.50 h

 

 


PVP: 1.570 € en habitació doble
Sup. Habitació individual: 320 €


 

EL PREU INCLOU:

  • Bitllet amb la companyia Vueling Barcelona-París-Barcelona
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport
  • Allotjament de quatre nits a l’Hotel Mercure Centre Cathedral a Rouen **** i una nit a l’Hotel Mercure La Sorbone **** règim d’allotjament i esmorzar
  • Visites guiades detallades a l’itinerari
  • Assegurança de cancel·lació
  • Dossier informatiu per l’alumne.
  • Entrades i sis àpats en restaurants seleccionats
  • Carmina Vivas, professora de l’Escola acompanya durant tot el viatge

 


Data límit per fer la reserva: 17 de març de 2017

Per formalitzar-la cal realitzar un dipòsit de 500 € a l’escola o bé al nostre compte
2100-3130-77-2100681568.

La resta haurà de ser abonada abans del 23 d’abril de 2017.

 

 Casa de Monet a Giverny. Actual Fundació Claude Monet

Casa d’en Monet a Giverny. Actualment Fundació Claude Monet