ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | L’ÍNDIA DEL SUD: MISTICISME, CULTURA I TRADICIÓ
15139
page,page-id-15139,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’ÍNDIA DEL SUD: MISTICISME, CULTURA I TRADICIÓ

Del 02.02.2017 al 15.02.2017

 

L’Índia ofereix una increïble diversitat: des de muntanyes cobertes de neu fins assolellades platges, plàcids temples, festivals colorits, petits poblats i ciutats tecnològiques.

Un país que es diferencia per la seva riquesa cultural. Amb més de 1.200 milions d’habitants, aquest subcontinent amb els seus diferents grups ètnics, es presenta al visitant com un còctel cultural embriagador.
 L’ÍNDIA DEL SUD: MISTICISME, CULTURA I TRADICIÓ

 

Dia 2 febrer
BARCELONA – DOHA – CHENNAI – MAHABALIPURAM

Trobada a l’aeroport per a tràmits de facturació amb destinació final a Chennai.

QR 138 N 02FEB BCN-DOH 09:15-17:30

QR 528 N 02FEB DOH-MAA 19:05 – 01.50 + 1h

A l’ arribada, trasllat per carretera a Chennai (aprox. 1.30 hores)

Allotjament a l’Hotel Gran Bay Resort (o similar).


Dia 3 febrer
MAHABALIPURAM

Esmorzar i dinar bufet a l’hotel

Matí lliure per descansar. A la tarda, excursió a Mabalipuram.

Mahabalipuram (Mamallapuram), és un poble de la costa de Coromandel, situat a 60 km. al sud de Chennai. La bellesa dels seus monuments (va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO en 1.984) i la tranquil·litat dels seus espais naturals han fet d’aquest poblet una important fita turística.

Els Temples rupestres són grutes esculpides en els massissos de granit que voregen una muntanya sota situat a l’oest de la ciutat. Les seves magnífiques escultures són testimoni de la maduresa de les arts plàstiques en l’època de la sobirania payaba.

L’obra cimera d’aquests temples rupestres – i una de les més rellevants de l’art indi de tots els temps – és el baix relleu on es representa el descens del Ganga (el riu Ganges), també anomenat “la penitència d’Arjuna”.

Allotjament a l’Hotel Gran Bay Resort (o similar).


Dia 4 febrer
MAHABALIPURAM (Excursió a Kanchipuram)

Esmorzar a l’hotel.

Al matí (fins després de dinar), excursió a Kanchipuram

Kanchipuram, és una de les set ciutats santes de l’Índia. Situada a 71 km. de Chennai, va ser capital del florent regne Payaba i més tard va conservar, sota el domini Chola, la seva hegemonia espiritual. L’ interès de Kanchipuram (Kanchi) no es limita només als seus temples; en aquesta ciutat s’elaboren de forma artesanal les magnífiques sedes amb què es confeccionen els saris més exclusius de tota l’Índia.

Entre els nombrosos temples de la ciutat, coneguda com “la ciutat d’or dels mil temples”, es poden destacar: Kailashanatha Mandir, Vaikuntha Perumal Mandir i el Temple Jainista Tiruparutipuram.

Dinar al restaurant local a Kanchipuram i tornada a l’hotel a Mahabalipuram.

Allotjament a l’Hotel Gran Bay Resort (o similar).


Dia 5 febrer
MAHABALIPURAM / PONDICHERRY (aprox 2:30 hores)

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, sortida cap a Pondicherry – una ciutat francesa a Índia.

Visita d’aquest antic establiment francès que posseeix una agradable atmosfera, resultat de la barreja de dos pensaments divergents.

El passat viu en el present a l’Església del Sagrat Cor de Jesús, la platja Pondicherry i la biblioteca Romain Rolland.

La visita també inclou Auroville. Concebuda com un tribut a Sri Aurobindo. Auroville és un concepte totalment nou de l’educació i de la vida urbana. En l’actualitat, el municipi, que viu segons la filosofia de Sri Aurobindo, té nou assentaments. És un somni molt proper a la realitat i la utopia.

Dinar i sopar bufet a l’hotel

Arribada i trasllat a l’Hotel Accord Puducherry (o similar).


Dia 6 febrer
PONDICHERRY / CHIDAMBARAM / KUMBAKONAM

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, sortirem en direcció cap a Kumbakonam via Chidambaram i Gangakondacholapuram.

Chidambaram – la ciutat de temples – expliquen que Shiva va ballar la seva dansa còsmica ‘tandava nritya’ – on història i mitologia es fusionen per crear un ambient profundament religiós.

Gangakondacholapuram ciutat dels Chola que van prendre el Ganges – 40 km al sud-oest de Chidambaram, va ser la capital de la poderosa dinastia Chola al segle XI.

Dinar bufet en ruta.

A la tarda, visita de temple Kumbakonam. Kumbakonam és una de les ciutats més sagrades de Tamil Nadu. Situada a la vora del Kaveri, és una vella ciutat.

Segons la mitologia Hindú, la fletxa de Shiva va polvoritzar el vas còsmica (Kumbh) que contenia nèctar diví; d’aquest mite pren el seu nom. Kumbakonam representa els valors culturals i tradicionals

Allotjament a l’Hotel Mantra (o similar).


Dia 7 febrer
KUMBAKONAM / DARASURAM / TANJORE

Esmorzar a l’hotel

Al matí, sortida de Kumbakonam cap a Tanjore. En ruta visitarem el temple de Darasuram.

Darasuram – tot just a 4 km de Kumbakonam, aquest espectacular temple Airavateshwara va ser construït al segle XII, pel rei Rajaraja II de la dinastia Chola.

El temple de quatre altures, dedicat al Shiva, té un sancta sanctorum i tres sales de les quals Rajagambhira i Mandapam mereixen una menció especial.

Arribada a Tanjore i trasllat a l’Hotel Sangam. dinar bufet.

A la tarda, visita a Thanjavur (Tanjore), situada a 70 km. Està ubicada al sud de Gangaikondacholapuram, que és coneguda com el “jardí de l’Índia del Sud”. Va ser capital política i cultural d’un imperi que abastava tota l’Índia meridional, i incloïa els territoris de Ceilan i les illes Maldives. El gran llegat de la civilització chola és el santuari Brihadishvara Mandir, temple consagrat a Shiva. La seva construcció va durar set anys (1003 a 1010). El Nandi mandapa, que va ser afegit al segle XII, alberga en el seu interior una escultura de Nandi (el toro de Shiva), realitzada en granit negre. Aquesta escultura s’ungeix diàriament amb oli, el que fa que brilli com si fos real.

Allotjament a l’Hotel Sangam (o similar).


Dia 8 febrer
TANJORE / TIRUCHIRAPALLI (Trichy) / MADURAI

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, sortida cap a Trichy per carretera (55 km)

Arribada i visita de Tiruchirapalli i dinar bufet.

Tiruchirapalli, més coneguda per Trichy, és una ciutat situada 55 km a l’oest de Thanjavir i a 160 km. al nord de Madurai, situada sobre un penyal; aquesta ciutat constitueix un important nucli comercial i industrial. El seu major atractiu turístic el constitueixen els edificis disseminats pel escarpat penyal que domina la ciutat antiga. Visitarem Fort Seringam coronat pel temple Vinayaka.

A la tarda, sortida cap a Madurai per carretera (160 km)

MADURAI, situada a la vora del riu Vaigai, és la ciutat més important de Tamil Nadu, després de Chennai i una de les més antigues de la Índia del Sud. Madurai va ser durant segles la capital de la cultura tàmil.

Allotjament a l’Hotel Heritage (o similar).


Dia 9 febrer
MADURAI (Temple Meenakshi i Temple de Kartikya)

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, visita de Madurai incloent el famós Temple

Meenakshi Mandir, temple dedicat a la figura protectora d’Meenakshi i al seu espòs Sundareshvara (Shiva en l’encarnació del bell senyor), s’alça al cor de Madurai i constitueix una de les majors obres d’arquitectura religiosa de l’Índia i el cim evolutiva l’arquitectura dràvida, els inicis es remunten als austers santuaris rupestres de l’època payaba. En l’estil arquitectònic del temple es fa patent el gust per l’ornamentació barroca. Criden poderosament l’atenció els gopura (dotze en total, quatre assenyalant els punts cardinals i vuit, de menors dimensions, entorn del santuari), literalment coberts de figures pintades de colors cridaners, una exhaustiva representació del panteó hinduista. El gopura més alt té 50 m, i es calcula que està decorat amb 1.500 escultures policromades. En el seu interior hi ha una escala estreta que puja fins a l’últim dels seus nou pisos, des del qual es contempla una magnífica vista del conjunt del temple.

Passeig en rickshaws al voltant del temple.

Dinar al restaurant d’un hotel cèntric.

A la tarda, visita del temple Kartikya (molt poc visitat pels turistes).

Allotjament a l’Hotel Heritage (o similar).


Dia 10 de febrer
MADURAI / LLAC PERIYAR

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, sortida de Madurai cap a Llac Periyar (135 km), tindrem una parada al poble dels teixidors en Theni.

El Parc Nacional de Periyar té una superfície de 350 km2 i és una reserva dels elefants i tigres en llibertat. Al cor del parc natural se situa un llac artificial conegut com Llac Periyar. Es va formar en l’any 1895 arran de la construcció d’una presa al riu Periyar. Al 1899, els boscos situats al seu voltant que tenen una expansió de 6000.88 km 2, van ser declarats reserves forestals. En 1978 i a causa de l’important nombre de tigres en llibertat es va posicionar com la desena reserva de tigres de l’Índia.

Arribada i trasllat a l’Hotel Elephant Court.

A la tarda, jeep safari als jardins de te i espècies.

Allotjament a l‘Hotel Elephant Court (o similar).


Dia 11 de febrer
LLAC PERIYAR / Kumarakom

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, trasllat a un campament d’elefants on assistirem al bany d’aquests animals gegantins i tot seguit passeig a llom d’elefant pel bosc / finca d’espècies.

A continuació, sortida de Llac Periyar feia Kumarakom – en ruta, es farà una parada a la fàbrica de plantació de Te.

Arribada i trasllat a l’Hotel Backwaters Ripple (o similar).

Cap al tard ‘Sunset cruise’ per gaudir d’una bonica posta de sol.


Dia 12 de febrer
KUMARAKOM

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, passeig en vaixell ‘kettuvalam’ pel Llac Vembanad i visita del mercat en Kottayam.

Temps lliure per descansar o per realitzar algun massatge ayurvèdic.


Dia 13 de febrer
KUMARAKOM /Allepey – Kumbalangi /COCHIN

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, trasllat per carretera a Allepey i passeig en vaixell pels “Backwaters”. Allepey / Kumbalangi / Cochin.

Visita d’aquest poble rural on es dinarà.

Després del dinar, continuació per carretera a Cochin.

Allotjament a l’Hotel Le Meridien (o similar).


Dia 14 de febrer
COCHIN

Esmorzar a l’hotel.

Al matí, visita de Cochin. Inclou Església de Sant Francesc, Palau holandès i les famoses xarxes de pescar d’estil Xinès.

Cochin és un dels principals ports marítims de l’Índia. Al 1100 dc ser la ciutat considerada la Reina del Mar Aràbic i principal centre de comerç d’espècies. Ocupada pels portuguesos en 1503, Cochin va ser el lloc del primer assentament colonial europeu a l’Índia. Va romandre com la capital de l’Índia portuguesa fins a 1530, quan van preferir a Goa com la seva capital. La ciutat va ser ocupada posteriorment pels neerlandesos i britànics. En 1552 la ciutat va ser visitada per missioners espanyols, especialment Sant Francesc Xavier que van predicar i ensenyar la doctrina catòlica.

Dinar bufet al centre.

Cap al tard, assistirem a un espectacle de Danses clàssiques “Kathakali” i tornada a l’hotel.

Allotjament a l’Hotel Le Meridien (o similar). Disposarem de les habitacions fins abans de sopar i a l’hora acordada trasllat a l’aeroport de Cochin (Aproximadament 1.30 hores).


Dia 15 de febrer
COCHIN – DOHA – BARCELONA

QR 517 15FEB COK-DOH 03:30-05:35

QR 145 15FEB DOH-BCN 07:00-12:25

 


Preu per persona en doble:                             2.915 + 280 € taxes

Suplement habitació individual:                    685 €

Visat aprox. Índia:                                                100 €


Els preus inclouen:

 • Total 12 nits d’hotel (standard / superior) + un late check out
 • Allotjament En MITJA PENSIÓ – esmorzar i dinar durant tot el viatge
 • Trasllats, Visites / excursions segons programa en autocar amb aire condicionat
 • Entrades als monuments
 • Guia Hindú acompanyant de parla espanyola.
 • Guia acompanyant de l’agència Temps d’Oci
 • Dra. Irena Cordón, professora de l‘ESHAB, acompanya en tot el recorregut.
 • En el transcurs del viatge s’ofereixen conferències a càrrec de la historiadora Irena Cordón
 • Impostos Locals i el service tax, aplicats en aquests moments.
 • Bitllet d’avió amb Qatar Airways
 • Assegurança De viatge i anul·lació fins a 3.000 €

 


Els preus no inclouen:

 • Despeses personals com begudes, propines, bugaderia així com trucades telefòniques.
 • Cap Despesa derivada de problemes aliens a l’organització com desastres naturals, accidents, evacuació mèdica, cancel·lació de vols, demores o canvis d’horari
 • Qualsevol altre servei que no hagi estat especificat com “inclòs”
 • Visats (Preu detallat dalt)

 


Important:

Preu en base a 25 persones, en un autocar amb capacitat per a 30.

Preus subjectes a disponibilitat en el moment de fer la reserva.

Per formalitzar la reserva es necessitarà un dipòsit de 950 € per persona igual que una còpia del passaport i una foto de passaport abans del 25 de novembre del 2016.

La resta abans del 2 gener 2017

Pot abonar-se en l’escola o bé a través d’una transferència bancària al:

ES25-2100-3130-77-2100681568