EL LÍBAN, UN PAÍS PER DESCOBRIR

Del 9 al 16 de març 2019

 

De la mà del nostre expert en arqueologia visitarem la terra dels cedres, banyada per la llum del Mediterrani. A les ciutats de Balbeck, Tiro i Biblos hi ha els temples romans més antics i els santuaris fenicis més ben conservats del món clàssic. A Beirut  conviuen grans mesquites i esglésies maronites i ortodoxes, contrapunt als gratacels moderns. Una terra de contrastos que remunta de les seves cendres com l’Au Fènix.

 

 

Líban

 

 

VOLS    
09 març
dissabte
BARCELONA / ISTANBUL TK-1854 11.55 / 17.25 03h40
09 març
dissabte
ISTANBUL / BEIRUT TK-826 19.25 / 20.20 01h55
16 març
dissabte
BEIRUT / ISTANBUL TK-831 09.45 /12.45 01h35
16 març
dissabte
ISTANBUL / BARCELONA TK-1855 15.25 / 17.15 03h40

 

TK = TURKISH
Diferència horària: +1 h respecte d’Espanya

 

 

 

 

 

El LIBAN: ELS ORIGENS, L’ANTIGA FENICIA

Viatjar pel Líban és retrobar-se amb els nostres orígens culturals d’occident: els fenicis, les ciutats gregues, el món romà, la conquesta turca, la presència àrab… una infinitat de civilitzacions han format part d’aquest país.

 

És un oasi en el Mediterrani, ric en paisatges i amb mil·lenaris boscos de cedres, testimonis orgullosos del pas dels segles. És per això pel que el Líban sempre va brillar a Orient. Amb la seva modernitat i la seva forta riquesa històrica, el Líban es va guanyar l’apel·latiu mundial de la Suïssa d’Orient.

 

El Líban allotja avui el millor de l’Orient. Explorarem la història, la cultura i els paisatges d’aquest càlid país on la gastronomia i la vida al carrer també en són un al·licient.

 

Les ciutats Fenícies de Byblos o Tyro, Patrimoni de la Humanitat són un llegat viu de la història. Tyro ens sorprendrà també per albergar un dels hipòdroms romans més gran mai construït.

Descobrirem Baalbek, recinte que conté ruïnes fenícies inigualables i també romanes. Va ser un santuari fenici, dedicat al déu Baal; després va ser ciutat grega, i a partir de l’època dels selèucides se la va anomenar Heliópolis (ciutat del Sol), i va esdevenir colònia romana des de l’època d’August. El Temple de Júpiter és impressionant per les seves grans dimensions. Baalbek és un d’aquests recintes arqueològics que semblen fets a mida pels amants de l’art i de la cultura.

A la Vall de Qadisha trobarem també l’essència del cristianisme, monestirs extravagants ancorats en penya-segats i un paisatge esquitxat d’esglésies i coves on es refugiaven els primers cristians.

 

El Líban és també terra santa, ja que la tradició explica que Jesús va visitar la regió litoral de Tir i Sidón per anunciar la bona nova i va anar a fins a Canà on va tenir lloc el primer miracle, el Miracle dels pans i dels peixos.

 

PROGRAMA

 


09 març
dissabte
BARCELONA – ISTANBUL
ISTANBUL – BEIRUT
TK-1854         11.55 / 17.25
TK-826           19.25 / 20.20
 

 

 

Trobada amb el seu guia que ens acompanyarà a l’aeroport.

Facturació de l’equipatge fins a Beirut.

 

20.20 h – Arribada a la capital libanesa.

Tràmits d’immigració i de duana.

Trasllat a l’hotel.

Sopar i allotjament.

 

Beirut, l’actual capital libanesa està ubicada entre el mar i la muntanya.

Després de 16 anys de guerra civil, Beirut va ser reconstruïda i va renàixer amb un esperit jove, però conservant tot el seu encant oriental. Els arquitectes més avantguardistes del món han deixat la seva empremta a la ciutat i han reconstruït entre tots aquesta joia oriental.

 

Fa 5000 anys, ja era una pròspera localitat cananea i després fenícia.

 

Conviuen més de 17 comunitats diferents: armenis, drusos, catòlics, maronites, musulmans, etc. Fruit d’aquesta barreja cultural s’ha creat una ciutat molt viva per la barreja de la seva història, la seva societat i les seves tradicions.

 

Les noves arquitectures conviuen en un equilibri magnífic amb les restes arqueològiques més sorprenents. Beirut és un gran museu a l’aire lliure on la història és testimoni diari i part del present.

 

Allotjament a l’hotel.

 

 


10 març
diumenge
BEIRUT JEITA – BYBLOS  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Sortirem de la ciutat, per la carretera de la costa, per visitar les famoses Grutes de Jeita.

Existeixen poques grutes al món que puguin ser comparades a aquestes per la seva bellesa i les dimensions (9 km). Van ser habitades en èpoques prehistòriques i avui ens meravellen per la presència de grutes i galeries subterrànies que s’han anat formant amb els segles i creen un conjunt de gran bellesa. Durem a terme la visita tant a peu com amb embarcacions aquàtiques.

 

A continuació, ens dirigirem a la ciutat fenícia de Byblos, petita localitat a la vora del mar Mediterrani, on visitarem la Ciutadella i l’Església de Sant Joan. Aprofitarem per passejar i gaudir de la bellesa del port.

Byblos, considerada la ciutat més antiga del planeta contínuament habitada des de principis del tercer mil·lenni AC., va arribar a ser el port més important del Mediterrani oriental per al comerç de fusta i va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1984.

 

Dinarem en un restaurant local.

 

Visitarem també la ciutat costanera de Jounieh per ascendir en telefèric a Harissa, on s’alça l’estàtua de La nostra Senyora del Líban i el complex religiós maronita. Des de la terrassa de l’església es pot divisar una magnífica vista de la badia de Jounieh i de la ciutat de Beirut.

 

Retorn a Beirut.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 

 


11 març
dilluns
BEIRUT SIDON – TIRO  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Sortirem en direcció al sud, per visitar dues de les ciutats més representatives de la història antiga del Líban.

 

Sidón, habitada des de l’any 4.000 a. de C., compta amb estrets carrers que remunten a l’època fenícia. Visitarem el Castell del Mar, una fortalesa construïda pels croats al segle XIII. També visitarem el Caravansarai, la fàbrica de sabó i el mercat antic de la ciutat.

 

A continuació, l’autocar ens conduirà fins a Tiro, el camí transcorre entre cultius de tarongers, llimoners i plàtans (és la zona agrícola més rica del país).

 

Dinarem en un restaurant local.

 

Visitarem la mítica ciutat fenícia de Tiro, declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979 i que compta amb un dels més fascinants llocs arqueològics de l’època romana. Hi destaca la gran avinguda central, l’hipòdrom, també la necròpoli, un museu de sarcòfags a l’aire lliure i l’Arc del Triomf que dóna entrada a la calçada que conduïa al centre de la ciutat.

 

Retorn Beirut, sopar lliure i allotjament.

 

 


12 març
dimarts
BEIRUT VISITA CIUTAT  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Avui ens dedicarem a conèixer la ciutat de Beirut.

 

Començarem amb una extensa visita del Museu Nacional de Beirut, un dels més importants de l’Orient Mitjà, que alberga tresors arqueològics de diferents èpoques: fenícia, grega i romana entre d’altres.

 

Posteriorment recorrerem l’elegant passeig marítim on s’alcen els barris residencials més elegants de la ciutat, i ens aturarem en front dels enormes penyals que sorgeixen del mar i que són símbol de la ciutat.

 

Dinarem en un restaurant local.

 

Passejarem pel Districte Central, anomenat Downtown o Solidere, on podrem contemplar els jaciments arqueològics, que inclouen els banys romans, un conjunt únic d’esglésies maronites i ortodoxes i mesquites de gran valor històric i la Plaça dels Màrtirs. El Downtown va ser durant els anys setanta el lloc principal en les batalles que la ciutat va viure durant la guerra civil libanesa i avui dia, després d’un ingent projecte de reconstrucció en el qual han participat els arquitectes més reconeguts del món, aquest elegant barri ha recuperat el seu estatus com un dels llocs més bells del Líban, centre de la vida comercial i nocturna de la ciutat.

 

Així podrem visitar, entre altres emblemes moderns de la ciutat, el complex comercial Beirut Souks, obra del famós arquitecte Rafael Moneo.

 

Resta de la tarda lliure.

 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 


13 març
dimecres
BEIRUT BAALBECK – ZAHLE  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Avui ens dirigim a la ciutat de Baalbeck, anomenada en el temps dels romans “el rebost de Roma” , on visitarem les seves impressionants restes arqueològiques.

 

Considerada una de les set meravelles del món antic i la més notable i grandiosa que els romans mai hagin construït mai. Aquí s’adorava a la tríada dels déus Júpiter, Venus i Mercuri.

 

Durant l’època grega (333-64 a. de C.) aquesta ciutat va ser anomenada Heliòpolis, i hi destaca el Temple de Júpiter, la construcció del qual va ser completada en l’època de Neró (entre els anys 37 – 68 a. de C). Els Temples de Venus i Bacus van ser construïts al segle II d. de C. L’any 313 l’emperador Constantí va declarar com a religió oficial del seu imperi la religió cristiana, va manar clausurar els temples de Baalbeck i va ordenar la construcció d’una basílica, utilitzant pedres dels temples de Bacus i Venus. En l’època Islàmica, els àrabs van convertir la ciutat en una fortalesa militar.

 

Dinarem en un restaurant local.

 

Continuarem en direcció a la localitat cristiana de Zahleh, capital política de la regió, per visitar els Cellers Romans de Ksara, considerades les més famoses de la vall.

 

Retorn a la ciutat de Beirut.

 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel .

 

 


14 març
dijous
BEIRUT DEIR EL KAMAR / BEITEDDINE  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Ens endinsarem per carretera cap a les muntanyes del Chouf, habitades pels Drusos, una influent comunitat religiosa del Líban que a dia d’avui continua guardant tradicions ancestrals.

 

Començarem amb la visita al pintoresc poble de Deir El Kamar (Monestir de la Lluna), a 850 m sobre el nivell del mar, que va ser capital de Líban al segle XVII. Aquesta tranquil·la localitat conté construccions de pedra blanca i carrers estrets.

 

Després ens dirigirem a Beiteddine, per visitar el seu imponent palau, que durant més de cinquanta anys va ser residència del príncep Bashir El Chehabi, posteriorment seu del Pacha Otomà i actualment palau d’estiu del president de la República. Se’l considera un dels més bells d’orient mitjà i una autèntica joia de l’arquitectura libanesa. El museu de palau acull una important mostra d’art fenici i una col·lecció de mosaics Bizantins.

 

Dinarem en un restaurant local.

 

A mitja tarda tornarem a la ciutat de Beirut.

 

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 

 

 


15 març
divendres
BEIRUT ELS CEDRES – BSHARRI  

 

Esmorzarem a l’hotel.

 

Avui ens dirigim a les Muntanyes dels Cedres.

 

El Bosc dels Cedres, malgrat ser petit, és considerat el més bell del Líban, està situat a 2.200 metres d’altura i conté els exemplars de cedre libanès més vells del món. El paisatge és impactant i la UNESCO ho va classificar com a Patrimoni Mundial per la seva opulència cultural i natural.

 

Continuació ens dirigirem cap a la localitat de Bsharri per visitar la Tomba i el Museu de Khalil Gibran, escriptor libanès autor del conegut llibre “El Profeta”, traduït més de quaranta llengües.

 

El camí transcorre al costat de la costa, per bells paisatges.

 

Després de dinar continuarem el nostre recorregut per les belles muntanyes de la regió, fins a arribar a la Vall Sagrada de Qadisha (en temps dels fenicis albergava més de 30 temples consagrats als déus). Visitarem el Monestir de Sant Antonio Qozhaya (excavat en la roca), un dels més bonics i misteriosos de la vall.

 

Finalitzada la nostra visita descendirem cap a la costa mediterrània per arribar a la ciutat de Beirut.

 

 

 

 

Va haver-hi un temps en què els arbres, i per sobre de tot els cedres, feien del Líban un dels principals pulmons de l’Orient Pròxim. La vegetació cobria les muntanyes, fent-ho un lloc tan abrupte que les minories buscaven refugi en la seva intricada topografia quan se sentien perseguides.

 

Els cedres romanen avui a la regió del Chouf, orgull i símbol nacional dels libanesos. Com a arbres mil·lenaris ja apareixen esmentats en els escrits d’Homer i de l’Antic Testament.

 

L’explotació d’aquests cedres va començar en el tercer mil·lenni abans de crist en Byblos, la qual cosa històricament ha reduït la població de cedres que ocupava tot el país, als boscos que avui es troben en el Chouff.

 

Allotjament a l’hotel.

 

 


16 març
dissabte
BEIRUT / ISTANBUL TK-831         09.45 /12.45  
ISTANBUL / BARCELONA TK- 1855       15.25 / 17.15  

 

Esmorzar i trasllat a l’aeroport.

Facturació directa a Barcelona.

 

09.45 h local – Sortida en vol regular, destí Barcelona, via Istanbul

17.15 h local – Arribada a Barcelona i FI DEL VIATGE

 

 

 

Preu per persona

 

En doble (alumne ESHAB)…………………………………………………..2.315 €

En doble (no alumne)…………………………………………………..………..2.415 €

Suplement individual………………………………………………………..…………415 €

 

 

INCLOU

 • Vol línia regular, segons pla de vols, classe turista + 1 maleta per facturar
 • Taxes aèries internacionals (actuals)
 • 7 nits d’estada a l’ hotel Le Bristol o similar 5* amb desdejuni
 • 6 dinars en restaurants locals
 • 1 sopar el dia d’arribada
 • Trasllats, visites / excursions segons programa
 • Entrades a monuments esmentats
 • Guia local
 • Impostos locals i taxes aplicats en aquests moments
 • Segur assistència mèdica i despeses cancel·lació Cia. Axa
 • Carles Buenacasa, Dr. en història antiga i professor de l’ESHAB acompanya al llarg de tot el recorregut

 

NO INCLOU

 • Begudes en els menjars
 • Propines restaurants /xofer / guia local
 • Cap despesa derivada de problemes aliens a l’organització

 

Agència Gestora: Ferrer i Saret

 

 

CONDICIONS

Documentació

passaport amb una validesa de 6 mesos / una pagina en blanc / No pot tenir segell d’Israel.

Visat – s’obté a l’entrada

 

NOTA

Data límit Inscripció – 13 desembre 2018

Dipòsit – 700 € a l’efectuar la inscripció

ES25-2100-3130-77-2100681568