ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | CLAUSTRE
13822
page,page-id-13822,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

CLAUSTRE

Laura Benguerel

LAURA BENGUEREL

Llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Doctorada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat es dedica a la formació d’adults per la Generalitat de Catalunya. Habitualment imparteix conferències i col·labora en tasques de difusió cultural.

Mònica Benguerel

MÒNICA BENGUEREL

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva labor professional en el món de l’ensenyament. Des de 1994 coordina l’ESHAB, Escola d’Història de l’Art de Barcelona.

Carles Buenacasa

CARLES BUENACASA

Doctor en Història Antiga per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en món clàssic i tardoantic i professor al Departament d’Història i Arqueologia de la UB. Des de fa més d’un decenni, compagina les seves activitats docents a la universitat amb la formació d’adults en diverses institucions de difusió cultural per tot Catalunya. A més, és autor de diversos llibres dedicats a l’evolució històrica de l’Imperi romà i a la vida quotidiana dels romans antics.

Paula Juanpere

PAULA JUANPERE

És doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professora del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en la comparació entre arts visuals i literatura i ha publicat diversos articles sobre la relació d’imatge i narració en les arts contemporànies. Compagina la tasca docent i investigadora amb la lectura professional per editorials.

Ignasi Mora

IGNASI MORA

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, participant del programa SICUE a la Universidad Complutense de Madrid. És músic i professor de música amb estudis de Grau Professional d’Ensenyaments Musicals, en l’especialitat de guitarra clàssica, pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Actualment finalitzant estudis de Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Durant els darrers anys ha exercit com a professor de música i guitarra en diversos centres de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També ha desenvolupat tasques d’educador per a l’Ajuntament de Barcelona, al centre d’interpretació històrica i ambiental de Torre Baró. Col·labora puntualment com a músic en una empresa de serveis culturals.

Antonio Ontañón

ANTONIO ONTAÑÓN

Doctor en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professor de Teoria de l’Art i del Disseny Contemporanis a l’Escola Massana. Entre les seves publicacions destaca l’assaig Los significados de la ciudad a més a més de col·laboracions en llibres i articles sobre art i disseny.

Ana Pineda

ANA PINEDA

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Central de Barcelona. Master en Literatura en la mateixa Universitat. Va estudiar el Doctorat a la University of Miami, EUA; especialitat en prosa espanyola del segle XX. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. Paral·lelament se dedica a l’ activitat docent.

Anna Pou

ANNA POU

Llicenciada en Història de l’Art i Postgrau en Gestió Cultural. Becària FPI del Ministerio de Educación y Ciencia i exerceix com a docent dins la càtedra d’Història de les Idees Estètiques a la Universitat de Barcelona. Cofundà Àgora Serveis Culturals a Barcelona i a Munic Artkontainer, empreses de serveis educatius destinades a la difusió de l’art. Actualment exerceix com a professora en diversos centres i dirigeix una empresa d’itineraris culturals. Dins l’àmbit de la investigació el seu darrer llibre ha estat Los Caprichos de Goya.

Ferran Sánchez

FERRAN SÁNCHEZ

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster Cultura Històrica i Comunicació. Va col·laborar en l’elaboració de continguts per al programa Històries de Catalunya de TV3, i també en altres mitjans de comunicació. Ha publicat articles de divulgació històrica en revistes especialitzades, com National Geographic Historia, Zero, BBC Historia, i Clio. Imparteix conferències en diversos centres culturals de la ciutat, activitat que compagina amb la docència

Jaime Torres

JAIME TORRES

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Professor i divulgador de Filosofia, Història de l’Art, Història de la Música, Història i Cinema. Ha col·laborat impartint cursos o conferències en diferents institucions de caràcter cultural i solidari (Fundació Tècnica i Humanisme, UNESCO, Fundació Vicente Ferrer, etc.). Ha participat en l’elaboració del Diccionari terminològic ESO (Vicens-Vives).

Carmina Vivas

CARMINA VIVAS

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Saragossa en l’especialitat d’Història de l’Art. Ha exercit com a docent a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat de Vic. Ha desenvolupat treballs de consolidació en excavacions arqueològiques, muntatge d’exposicions, i publicacions en revistes especialitzades i catàlegs d’art. Imparteix cursos intensius per a professionals de l’educació i conferències per centres oficials com el Col·legi de Psicòlegs, o la Universitat de Saragossa. Alhora, és professora i guia en viatges organitzats per ESHAB.