CLAUSTRE

Laura Benguerel

LAURA BENGUEREL

Llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Doctorada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat es dedica a la formació d’adults per la Generalitat de Catalunya. Habitualment imparteix conferències i col·labora en tasques de difusió cultural.

Mònica Benguerel

MÒNICA BENGUEREL

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva labor professional en el món de l’ensenyament. Des de 1994 coordina l’ESHAB, Escola d’Història de l’Art de Barcelona.

Carles Buenacasa

CARLES BUENACASA

Doctor en Història Antiga per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en món clàssic i tardoantic i professor al Departament d’Història i Arqueologia de la UB. Des de fa més d’un decenni, compagina les seves activitats docents a la universitat amb la formació d’adults en diverses institucions de difusió cultural per tot Catalunya. A més, és autor de diversos llibres dedicats a l’evolució històrica de l’Imperi romà i a la vida quotidiana dels romans antics.

Paula Juanpere

PAULA JUANPERE

És doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professora del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en la comparació entre arts visuals i literatura i ha publicat diversos articles sobre la relació d’imatge i narració en les arts contemporànies. Compagina la tasca docent i investigadora amb la lectura professional per editorials.

Antonio Ontañón

ANTONIO ONTAÑÓN

Doctor en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professor de Teoria de l’Art i del Disseny Contemporanis a l’Escola Massana. Entre les seves publicacions destaca l’assaig Los significados de la ciudad a més a més de col·laboracions en llibres i articles sobre art i disseny.

Anna Pou

ANNA POU

És llicenciada en Història  de l’Art (UB) , Màster en Pensament i art contemporanis (UB) i Postgrau en Gestió i Direcció de plataformes i empreses culturals (UPF). També és guia oficial de Catalunya i realitza regularment cursos de formació per guies i professors de secundària. A més de la seva feina com a docent és creadora de continguts i presentadora de programes televisius sobre art a BTV (Àrtic i Tot Art) i a TV3 (This is Art). També ha escrit llibres i articles especialitzats i de divulgació  entorn la història de l art.

Ferran Sánchez

FERRAN SÁNCHEZ

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster Cultura Històrica i Comunicació. Va col·laborar en l’elaboració de continguts per al programa Històries de Catalunya de TV3, i també en altres mitjans de comunicació. Ha publicat articles de divulgació històrica en revistes especialitzades, com National Geographic HistoriaZeroBBC Historia, i Clio. Imparteix conferències en diversos centres culturals de la ciutat, activitat que compagina amb la docència

Jaime Torres

JAIME TORRES

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Professor i divulgador de Filosofia, Història de l’Art, Història de la Música, Història i Cinema. Ha col·laborat impartint cursos o conferències en diferents institucions de caràcter cultural i solidari (Fundació Tècnica i HumanismeUNESCOFundació Vicente Ferrer, etc.). Ha participat en l’elaboració del Diccionari terminològic ESO (Vicens-Vives).

Carmina Vivas

CARMINA VIVAS

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Saragossa en l’especialitat d’Història de l’Art. Ha exercit com a docent a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat de Vic. Ha desenvolupat treballs de consolidació en excavacions arqueològiques, muntatge d’exposicions, i publicacions en revistes especialitzades i catàlegs d’art. Imparteix cursos intensius per a professionals de l’educació i conferències per centres oficials com el Col·legi de Psicòlegs, o la Universitat de Saragossa. Alhora, és professora i guia en viatges organitzats per ESHAB.

Judith Vives

JUDITH VIVES

Llicenciada en Comunicació Àudiovisual (UAB), compagina la feina de periodista freelance amb la de professora de cinema i consultora de comunicació. Forma part de la Junta de l’Associació Catalana de Crítica i Escriptura Cinematogràfica (ACCEC), escriu sobre cinema als portals El cinèfil i Núvol.com, entre d’altres mitjans i és co-fundadora del col·lectiu de cinema Hotel Elèctric. Ha col·laborat en l’organització de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors de Mataró i als programes Última Sessió de Televisió de Mataró i Sonalcine de Mataró Ràdio. Com a periodista freelance, col·labora amb mitjans com La Vanguardia digital i Valors, i també és formadora i consultora de comunicació i màrketing digital.