ESHAB Escola d'Història de l'Art de Barcelona | CLAUSTRE
13822
page,page-id-13822,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

CLAUSTRE

LAURA BENGUEREL

Llicenciada en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Doctorada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat es dedica a la formació d’adults per la Generalitat de Catalunya. Habitualment imparteix conferències i col·labora en tasques de difusió cultural.

MÒNICA BENGUEREL

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva labor professional en el món de l’ensenyament. Des de 1994 coordina l’ESHAB, Escola d’Història de l’Art de Barcelona.

IRENA CORDÓN

Doctora en Història Antiga per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster i Postgrau en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha especialitzat en les dones de la reialesa egípcia. Ha participat en excavacions arqueològiques a Egipte i ha publicat en revistes especilaitzades. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.

PITI ESPAÑOL

És guionista de televisió i de cinema i autor teatral des de fa més de 30 anys. Ha creat sèries de televisió com Estació d’enllaç o Sitges i ha escrit pel·lícules com La vida de nadie, Otros días vendrán, The Pelayos, ¡Atraco! i Cerca de tu casa, que s’estrena aquesta tardor. És professor de guió i de diàleg a la Universitat Pompeu Fabra des de fa 20 anys i ha donat conferències i cursos sobre cinema i televisió a altres universitats, a canals de televisió, escoles i instituts.

IGNASI MORA

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, participant del programa SICUE a la Universidad Complutense de Madrid. És músic i professor de música amb estudis de Grau Professional d’Ensenyaments Musicals, en l’especialitat de guitarra clàssica, pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Actualment finalitzant estudis de Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Durant els darrers anys ha exercit com a professor de música i guitarra en diversos centres de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També ha desenvolupat tasques d’educador per a l’Ajuntament de Barcelona, al centre d’interpretació històrica i ambiental de Torre Baró. Col·labora puntualment com a músic en una empresa de serveis culturals.

ANTONIO ONTAÑÓN

Doctor en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professor de Teoria de l’Art i del Disseny Contemporanis a l’Escola Massana. Entre les seves publicacions destaca l’assaig Los significados de la ciudad a més a més de col·laboracions en llibres i articles sobre art i disseny.

ANA PINEDA

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Central de Barcelona. Master en Literatura en la mateixa Universitat. Va estudiar el Doctorat a la University of Miami, EUA; especialitat en prosa espanyola del segle XX. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. Paral·lelament se dedica a l’ activitat docent.

ANNA POU

Llicenciada en Història de l’Art i Postgrau en Gestió Cultural. Becària FPI del Ministerio de Educación y Ciencia i exerceix com a docent dins la càtedra d’Història de les Idees Estètiques a la Universitat de Barcelona. Cofundà Àgora Serveis Culturals a Barcelona i a Munic Artkontainer, empreses de serveis educatius destinades a la difusió de l’art. Actualment exerceix com a professora en diversos centres i dirigeix una empresa d’itineraris culturals. Dins l’àmbit de la investigació el seu darrer llibre ha estat Los Caprichos de Goya.

FERRÁN SÁNCHEZ

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster Cultura Històrica i Comunicació. Va col·laborar en l’elaboració de continguts per al programa Històries de Catalunya de TV3 i per a altres mitjans de comunicació. Ha publicat articles de divulgació històrica en revistes especialitzades. Imparteix conferències en diversos centres culturals de la ciutat, activitat que compagina amb l’activitat docent.

JAUME TORRES

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’ Educació per la Universitat de Barcelona. Professor de Filosofia, Història, Història de l’Art i Història de la Música. Ha participat en el Diccionari terminològic ESO (Vicens-Vives).

CARMINA VIVAS

Llicenciada en Filosofia i lletres per la Universitat de Saragossa en l’especialitat d’ Història de l’Art. Exerceix com a docent en la Universitat Ramón Llull i en la Universitat de Vic. Ha desenvolupat treballs de consolidació en excavacions arqueològiques, muntatge d’exposicions, conferències i publicacions en revistes d’art i catàlegs per artistes.