AMBOISE I ELS CASTELLS DEL LOIRA — 500 aniversari
de la mort de Leonardo da Vinci

Del 26 al 30 de maig de 2019

 

L’aniversari de Leonardo ens conduirà pels Castells del Loira, d’origen medieval i renaixentista, en els temps en el que el poder reial descansava en les seves vores. Avui són Patrimoni de la Humanitat. Les visites del Castell d’Ambois i de la mansió de Leonardo a Clos Lucé seran la culminació del viatge. En els jardins s’han instal·lat algunes peces d’enginyeria que l’artista va dissenyar i d’aquesta manera donarem marxa enrere a les pàgines de la història.

 

Castell de Chaumont-sur-Loire

 

 

26 de maig
Barcelona-París-Tours
BCN-PARÍS  09.25- 11.15h

 

A l’arribar a l’aeroport de París Orly, un autocar privat ens recollirà i ens traslladarà fins la població de Tours on hi ha ubicat el que serà el nostre hotel durant tota l’estada.

 

Hotel Oceania l’Univers ****

 

La ciutat de Tours es troba en mig de la vall del Loira rodejada de castells.  El cor urbà és la plaça Plumerau, rodejada d’antigues cases construïdes de fusta que varen resistir els atacs de la segona Guerra Mundial. Avui és plena de cafès i restaurants on s’hi pot degustar els patés i el  vi local: de Vaubray o de Touraine.

Podrem visitar la catedral gòtica de Saint-Gatien i ens aproparem a conèixer les dues torres característiques de la ciutat: la de Carlemany i la del Rellotge que formaven part d’una antiga basílica medieval.

 

Soparem en un restaurant recomanat

Allotjament a l’hotel

 

 

27 de maig
Amboise

 

Després de l’esmorzar abandonarem la població de Tours per dedicar la jornada a visitar tant el castell com la població d’Amboise.

La construcció del castell va ser iniciada per Carles VIII i finalitzada per Francesc I on hi va fixar la seva residència. Va ser a meitat del s. XV que va viure els anys d’esplendor. Allà s’hi trobaven aristòcrates, artistes i savis, els més cèlebres dels quals va ser Leonardo da Vinci. Hi va arribar al 1516 i el mateix rei li va cedir la casa en la qual havia passat la infantesa, Manoir du Clos Lucé. Avui s’hi conserven objectes i maquetes que ell mateix va construir.

 

Dinarem en un restaurant recomanat i descobrirem durant la tarda la bonica població d’Amboise, ubicada a la vora del riu que conserva tot el seu encant.

Tornada a Tours

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 

28 de maig
Chenonceau-Montrésor

 

Dedicarem el matí a visitar un altre esplèndid castell, el de Chenonceau. També se’l coneix com el Castell de les dames, en honor a les successives dones que hi van residir i que el van anar ampliant: Diana de Poitiers, Catalina de Médicis,  Lluisa de Lorena, Louise Dupin i Marguerite Pelouze.

Construït sobre el riu Cher, avui se’ns mostra amb tot el seu esplendor rodejat d’immensos jardins.

 

Dinarem en un restaurant recomanat i durant la tarda descobrirem la  població de Montrésor, considerat un dels deu pobles més bonics de França.    

 

 

29 de maig
Azay-le-Rideaux

 

Visitarem un altre dels castells imprescindibles de la vall del Loira. Comparat amb els anteriors és molt més petit i es caracteritza per la seva elegància i proporcionalitat. Pot ser considerat un dels millors exemples de l’arquitectura renaixentista francesa. Va ser construït a la vora del riu Indre. L’interior no decep, des de les talles de fusta de l’escala principal, a la xemeneia de la sala, fins al mobiliari. Tot ens transporta a l’ambient de luxe de la cort de Francesc I.

 

Dinarem en un restaurant recomanat i durant la tarda passejarem per la bonica població de Le Rideaux, de carrers empedrats i balcons florits.

Tornada a Tours

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

 

 

30 de maig
Chambord-París-Barcelona

 

Hem deixat per a la darrera jornada, segurament un dels castells més reconeguts: el de Chambord.

Es creu que tot el disseny del palau va ser concebut per Leonardo da Vinci. Va ser construït a la vora del riu canalitzat Cosson per ordre del rei Francesc I amb la intenció de mostrar el seu poder als ambaixadors estrangers. Tanmateix, només hi va viure unes poques setmanes.  Durant la segona Guerra Mundial, els tresors del Louvre van ser traslladats aquí, entre ells la cèlebre Gioconda.

 

Dinarem en un restaurant recomanat.

A l’hora indicada l’autocar ens conduirà fins a l’aeroport de parís Orly.

 

Tornada a Barcelona.
PARÍS-BCN   20.05-  21.45h

 


Preu per persona en habitació doble:

1.635 € alumne ESHAB

1.690 € no alumne

 

Suplement habitació individual: 295 €

 

  • Bitllet avió amb la companyia Vueling Barcelona-París/París-Barcelona
  • Trasllats aeroport-hotel-aeroport
  • Autocar privat en tot el recorregut
  • Carmina Vivas i Mònica Benguerel acompanyen en tot el recorregut
  • Estada de quatre nits a l’Hotel Oceania l’Univers **** en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble
  • Sopar de la primera nit i quatre dinars en restaurants seleccionats
  • Entrades a tots els monuments
  • Assegurança de viatge i de cancel·lació
  • Dossier de viatge per a l’alumne

 

 

Per reservar plaça heu d’abonar la quantitat de 500€ abans del 20 de març  a la mateixa Escola o bé:

 

La Caixa de Pensions | Escola d’Història de l’Art
2100-3130-77-2100681568

 

La resta s’haurà d’abonar abans del 16 d’abril de 2019